Viikon viinivinkki

Lämminhenkinen ripasso munakoiso-tomaattirigatonille

12 / 2018 Antti Rinta-Huumo

Tämän luonteikkaan Veneton punaviinin seuraksi suosittelisin valmistamaan mehevää pastaa, joka sopii kasvisruokailijallekin.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
20 min + 20 min paistamiseen ja keittämiseen
*
1 pieni munakoiso
1 tl suolaa
500 g terttukirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 dl tomaattimehua
1 rkl kasvisfondia
1 dl oliiveja
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
2 rkl oreganoa hienonnettuna
*
Lisäksi:
250 g rigatoni-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 10 minuuttia.
2. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia munakoisoviipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat kuivahtaneet ja ruskistuneet hieman.
3. Pese kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle valkosipulit ja munakoisot. Paista pari minuuttia.
5. Lisää pannulle kirsikkatomaatit terttuineen, tomaattimehu, kasvisfondi ja oliivit. Jatka paistamista keskilämmöllä vielä viisi minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.
6. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja oregano. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella.
7. Keitä rigatoni-pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta lävikössä.
8. Kaada pasta tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattiseos. Lisää päälle raastettua pecorinoa.

Tarjoile herkullisen Ripasson kera.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.