Lämminhenkinen ripasso munakoiso-tomaattirigatonille

Viinivinkki 12/2018

Armigero Valpolicella Ripasso 2015

Armigero Valpolicella Ripasso 2015
Luonteikas viini

428737, Alkon tuotesivu

Punaviini / DOC Valpolicella Ripasso / Veneto, Italia
Cantina Valpantena
Corvina Veronese, Rondinella
13,99 € (0,75 l)

Runsas punaviini on tummasävytteinen, makean mausteinen ja hillomainen - aromikkaat tummat liharuoat.

Arvio: Rehevän runsas tuoksu on tummasävytteinen muistuttaen kuivattuja hedelmiä sekä makeita mausteita. Siinä on myös nahkaisuutta. Runsas maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Viini on suuntäyttävä ja samalla eloisan pirteä johtuen hedelmähapoista. Vesi nouseekin kielelle ja kokonaisuus lämmittää nielua kypsän marjaiseen, pitkään, lähes hillomaiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Aromikkaat tummat liharuoat, kuten riista.

4/ 5 Harmoninen, laadultaan erinomainen
Edullinen ostos
Valmis juotavaksi

Tämän luonteikkaan Veneton punaviinin seuraksi suosittelisin valmistamaan mehevää pastaa, joka sopii kasvisruokailijallekin.

Ainekset

4 annosta
kasvis, munaton
20 min + 20 min paistamiseen ja keittämiseen
*
1 pieni munakoiso
1 tl suolaa
500 g terttukirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
1 dl tomaattimehua
1 rkl kasvisfondia
1 dl oliiveja
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
2 rkl oreganoa hienonnettuna
*
Lisäksi:
250 g rigatoni-pastaa
vettä
suolaa
1 dl pecorino-juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Pese munakoiso ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä munakoisoviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. ”Itketä” munakoisoja 10 minuuttia.
2. Pyyhi munakoisojen pinta kuivaksi talouspaperilla. Paahda munakoisoviipaleita 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia munakoisoviipaleiden paksuudesta riippuen, kunnes munakoisot ovat kuivahtaneet ja ruskistuneet hieman.
3. Pese kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Kuumenna öljy paistinpannulla. Lisää pannulle valkosipulit ja munakoisot. Paista pari minuuttia.
5. Lisää pannulle kirsikkatomaatit terttuineen, tomaattimehu, kasvisfondi ja oliivit. Jatka paistamista keskilämmöllä vielä viisi minuuttia, kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet.
6. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja oregano. Nosta pannu liedeltä ja peitä kannella.
7. Keitä rigatoni-pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta lävikössä.
8. Kaada pasta tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattiseos. Lisää päälle raastettua pecorinoa.

Tarjoile herkullisen Ripasson kera.

Nostot

84,90€

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa lehti ja liity mukaan Viini-lehden kasvavaan tilaajajoukkoon.

Saat vuosikerran kestotilauksena hintaan 84,90 €. Vuosikerta sisältää 9 lehteä ja lisäetuna 2 erikoisteemanumeroa sekä Viinistä viiniin -vuosikirjan. Lisäetujen arvo on yhteensä 45,70 €.

Tilaa tästä