Viikon viinivinkki

Herkullista kuohuvaa Ranskan Bourgognesta

5 / 2017 Antti Rinta-Huumo

Alkuvuoden kausiherkussa kala ja katkaravut kohtaavat vuohenjuuston

Alkuvuoden kausiherkku blini kuuluu jälleen niihin ruokiin, jolle löytyy lähes saman verran reseptejä kuin on pannujensa äärellä paistinlastojen kanssa häärääjiäkin. Sama pätee lisukkeiden kanssa.

Tällä kerralla suosittelisin tälle Delormen maukkaalle kuohuviinille ja blinille lisuketta katkaravuista, kylmäsavulohesta ja vuohenjuustosta.

Sulata katkaravut siivilässä ja kuivaa ne huolellisesti sulatuksen jälkeen esimerkiksi talouspaperien tai liinojen välissä. Leikkaa kylmäsavulohta pieniksi kuutioiksi. Laita leikattu lohi sekä kuivatut katkaravut kulhoon ja murusta joukkoon maun mukaan vuohenjuustoa (esim. Soignon tai Saint Maure). Lisää vielä kuivalla pannulla kauniin rusehtaviksi paahdettuja pinjansiemeniä ja pieneksi kuutioitua punasipulia.

Purista joukkoon hieman limemehua ja rouhaise joukkoon mustapippuria. Sekoita ja lisää smetanaa ”sitomaan” lisuketta. Tarkista maku.

Nosta blini tai blinit lautaselle ja lusikoi mehevää lisuketta lämpimän kausiherkun päälle. Nauti hedelmäisen herkullisen ranskalaisen ja hyvän mielen kera!

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.