viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Alamos Chardonnay

38 / 2011 Aki Björklund2

Valkoviini Mendoza

Arvio

Tämänviikkoinen suositukseni on täyteläinen, aromeiltaan eksoottisia hedelmiä tarjoava valkoviini Argentiinasta. Viinissä on avoin, erittäin kypsän hedelmäinen ja reilusti paahteinen tuoksu. Myös runsas maku on lähes eksoottisen hedelmäinen. Siinä korostuu tuoksun lupaama paahteinen aromikkuus. Runsasta suutuntumaa ryhdittää hillomaisen sitrusmainen hapokkuus ja makea mausteisuus. Kokonaisuus jättää pitkän, runsaudestaan huolimatta ryhdikkään jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Runsas, eksoottisen hedelmäinen ja suuntäyttävä valkoviini tammella höystettynä sopii mukavasti paistetun ja täytetyn possunfileen seuraan. Puhdista file ylimääräisistä kalvoista ja leikkaa liha sivulta auki siten että saat lihan avattua ”levyksi”. Aloita täytteen valmistaminen hienontamalla ja kuullottamalla valko- ja salottisipulia. Lisää joukkoon tuoreesta vaaleasta leivästä leikkaamasi pienet kuutiot. Lusikoi joukkoon hieman Dijon-sinappia (voit käyttää kokonaisia siemeniä sisältävää sinappia), runsaasti hienonnettua persiljaa ja sido täyte smetanalla. Täytteestä pitäisi tulla melko tiivis seos, ei valuva. Viimeistele täyte raastamalla joukkoon parmesanjuustoa. Mausta lihasta tekemäsi ”levy” suolalla ja pippurilla. Nostele täytettä lihalle ja kääri file umpeen. Voit sulkea fileen tikuilla tai langalla. Ota filerullaan kaunis pintaväri pannulla tai grillissä. Kypsennä tämän jälkeen liha miedossa uunissa (noin 120 astetta) loppuun. Vältä kypsentämästä liikaa, sillä liha kuivuu helposti. Nosta file folion sisään vetäytymään. Valmista lisäkkeeksi mehevä peruna-sipulipyre. Paista viipaloitua sipulia pannulla, kunnes se alkaa saada hieman väriä. Ripottele hieman sokeria ja jatka paistamista. Lorauta joukkoon tilkkanen valkoviiniä tai kanalientä ja hauduta, kunnes sipuli on täysin kypsynyt. Mausta suolalla. Sipulin tulisi olla maultaan hieman makea. Soseuta sipuli tehosekoittimella tasaiseksi. Valmista perinteinen perunapyre ja mausta se valmistamallasi sipulipyreellä. Kuutioi vielä pekonia ja paista se rapeaksi paistinpannulla. Leikkaa täytetystä fileestä reiluja paloja ja nostele ne peruna-sipulipyreen viereen. Lusikoi päälle vielä rapeaa pekonia ja nauti Alamoksen Chardonnayn kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Belleruche

Belleruche 2009

Punaviini Rhône
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä