Viikon viinivinkki

Antiche Terren mehevä punaviini ja klassinen pasta bolognese

28.11.2019 Antti

Corvina-, Rondinella- ja Cabernet Sauvignon -lajikkeista valmistettu punaviini ja pasta bolognese on harmoninen kokonaisuus!

Antiche Terre Solo Passione Rosso 2016

Punaviini, Italia. 10,98 €

Tummasävytteinen, maanläheisen muheva ja mehevä tuoksu. Siinä on erotettavissa muun muassa mustia marjoja ja makeaa mausteisuutta. Suutuntumaltaan varsin täyteläinen maku toistaa tuoksun vivahteet. Viinissä on häivähdyksiä myös kuivatuista hedelmistä ja vienosta savuisuudesta. Pehmeät parkkihapot ja hapankirsikkainen hapokkuus antavat makuun ryhtiä. Viini jättää hennon nahkaisen, tasaisen, hennon paahteisen, suunmyötäisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Yleisviini tummien liharuokien ja täyteläisten kasvisruokien seuraan.

Alkon tuotesivu

Mehevän viinin seuraksi herkullinen pasta bolognese

Ainekset

2 rkl öljyä

400 g naudan jauhelihaa

1 keskikokoinen sipuli

2–3 valkosipulinkynttä

1 porkkana

1 varsisellerin varsi

1 prk (500 g) murskattuja tomaatteja

3 rkl tomaattipyrettä

1/2 dl vettä

½ dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)

½ tl suolaa

ripaus chiliä

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

pastaa

oliiviöljyä

parmesaani-juustoa raasteena

Valmistusohje

1. Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta jauheliha pois.
2. Kuori sipulit ja porkkana. Hienonna sipulit ja pilko porkkanat sekä varsiselleri pieneksi.
3. Kuullota pannussa sipulit, porkkanat ja sellerit.
4. Lisää pannuun liha, murskatut tomaatit, tomaattipyre, vesi, basilika, suola, chili ja pippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Pasta bolognese -kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastan keitinvesi pois ja sekoita pastan joukkoon vähän oliiviöljyä.
6. Annostele pasta lautasille ja laita päälle bolognese kastiketta. Lisää pinnalle parmesaaniraastetta ja mustapippuria myllystä.