Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Tällä herkulla kelpaa aloittaa viikonloppu!
Rapeat tofupuikot ja linssitahna

Ainekset:
2 pkt (500 g) kiinteää tofua
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1 tl juustokuminaa
¾ tl suolaa
½ tl jauhettua korianteria
1 sitruunan raastettu kuori
2 dl pankojauhoa
2 rkl öljyä paistamiseen
sitruunamehua
Linssitahna:
4 dl punaisia linssejä
4 dl vettä keittämiseen
1 prk (280/180 g) grillattuja säilykepaprikoita tai 2 ½ dl paahdettuja paprikoita
1 ½ dl öljyä (käytä säilykepaprikoiden öljy!)
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
pari kierrosta mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria
Lisäksi:
leipää
Valmistusohje:
1. Leikkaa molemmat tofupalat kuuteen osaan. Kääri palat puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä kuivumaan painon alle.
2. Huuhtele linssit lävikössä ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Kun linssit ovat jäähtyneet, laita kaikki linssitahnan ainekset kannuun ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista suola.
3. Sekoita vehnäjauho ja vesi tahnaksi. Mausta juustokuminalla, suolalla, korianterilla ja sitruunankuorella. Laita pankojauhot matalalle lautaselle.
4. Kuumenna öljy pannulla. Kasta tofupuikot ensin vehnäjauhotahnassa ja pyörittele sitten pankojauhossa. Paista tofupuikot pannulla rapeiksi.
5. Viimeistele tofupuikot sitruunamehulla ja tarjoile ne linssitahnan kanssa.