Viikon viinivinkki

Uunipeltipasta ja mehukkaan yrttinen luomupunaviini

Antti Rinta-Huumo

Maukkaan tomaattinen, yrttinen ja helposti valmistuva pasta saa ihastuttavan seuralaisen Viinilehden Vuoden punaiseksi luomuviiniksi valitusta dourolaisesta. Viinin mehukas marjaisuus korostuu tomaatin hapokkuuden ansiosta. Sekä pastasta että viinistä löytyvä yrttisyys viimeistee onnistuneen yhdistelmän.

Alkon tuotesivu

Uunipeltipasta

Paras uunipeltipasta

Ainekset:
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
1 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta hienonnettu timjamia
1 l gnocchi-pastaa keitettynä (noin 6 dl raakana)
50 g serrano-kinkkua

Pähkinäjuustotahna:
½  dl hasselpähkinöitä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa

Valmistusohje:
1. Sekoita laakeassa uunivuoassa tomaattimurska, lihaliemi, viinietikka, sokeri ja hienonnettu timjami.
2. Levitä päälle kypsä gnocchi-pasta.
3. Rouhi hasselpähkinät. Sekoita kulhossa pähkinäjuustotahnan ainekset tasaiseksi tahnaksi.
4. Nosta juustotahnaa nokareina pastan päälle. Revi serranokinkkuviipaleita pienemmiksi paloiksi ja lisää vuoan päälle.
5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.