Maukkaan tomaattinen, yrttinen ja helposti valmistuva pasta saa ihastuttavan seuralaisen Viinilehden Vuoden punaiseksi luomuviiniksi valitusta dourolaisesta. Viinin mehukas marjaisuus korostuu tomaatin hapokkuuden ansiosta. Sekä pastasta että viinistä löytyvä yrttisyys viimeistee onnistuneen yhdistelmän.
Uunipeltipasta

Ainekset:
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
1 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta hienonnettu timjamia
1 l gnocchi-pastaa keitettynä (noin 6 dl raakana)
50 g serrano-kinkkua
Pähkinäjuustotahna:
½ dl hasselpähkinöitä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa
Valmistusohje:
1. Sekoita laakeassa uunivuoassa tomaattimurska, lihaliemi, viinietikka, sokeri ja hienonnettu timjami.
2. Levitä päälle kypsä gnocchi-pasta.
3. Rouhi hasselpähkinät. Sekoita kulhossa pähkinäjuustotahnan ainekset tasaiseksi tahnaksi.
4. Nosta juustotahnaa nokareina pastan päälle. Revi serranokinkkuviipaleita pienemmiksi paloiksi ja lisää vuoan päälle.
5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.