Viikon viinivinkki

Nopea pavlova ja kukkaisen hunajainen kupliva

Antti Rinta-Huumo

Mansikoista ja marengista syntyy kesän helpoin, nopein ja herkullisin jälkiruoka. Pavlovan mansikkainen suutuntuma rakastaa kukkaisen hunajaista kuohuviiniä, jossa on aprikoosin ja hillotun päärynän aromeja.

Alkon tuotesivu

Nopea pavlova

pavlova

Ainekset:
8 kpl keskikokoisia marenkeja (esim. Walkers)
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 rkl sokeria
1 dl turkkilaista jogurttia

Marinoidut mansikat:
500 g mansikoita
2 rkl vaniljasokeria
1–2 tl ruusuvettä (esim. Steenberg)

Valmistusohje:
1. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kermavaahtoon turkkilainen jogurtti.
3. Putsaa ja pilko mansikat paloiksi. Laita mansikat kulhoon, mausta vaniljasokerilla ja ruusuvedellä. Anna mehustua 15 minuuttia.
4. Kokoa leivokset. Laita marenkikiekot lautaselle. Nosta marenkien päälle kermatäytettä ja mansikoita.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.