Viikon viinivinkki

Punaviinirisotto ja mehevä ripasso

11 / 2025 Antti Rinta-Huumo

Punaviinirisotto on kauniin värinen ja herkullisen makuinen. Sen seuraksi sopii mehevä ripasso, jossa on kirsikkaisuutta ja makeahkoja kuivattujen hedelmien sävyjä. Viini aromit tulevat korostuneesti esiin tiivisaromisen, hapokkaan ja juustoisen risoton kanssa.

Punaviinirisotto

Punaviinirisotto

Ainekset:
1 keskikokoinen salottisipuli
1 l kana- tai kasvislientä
½ dl oliiviöljyä
4 ½ dl Arborio-riisiä
1 ½ dl punaviiniä
4 rkl voita
2 dl parmesaaniraastetta
*
Lisäksi:
100 g vuohentuorejuustoa
parmesaaniraastetta
tuoretta timjamia
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.
3. Kuullota sipulit oliiviöljyssä paistokasarissa miedolla lämmöllä. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista pari minuuttia.
4. Lisää punaviini. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
5. Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä risottoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina kauhallinen, kun neste on imeytynyt riisiin lähes kokonaan.
6. Kypsennä risottoa, kunnes riisi on napakan pehmeää (18–22 minuuttia).
7. Sekoita juustoraaste risoton joukkoon vasta kun riisi on kypsää.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
9. Koristele annokset vuohentuorejuustolla, parmesaaniraasteella, timjamilla ja mustapippurilla. Tarjoile.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.