viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Toscanalainen punaviini ja purjo-makkararisotto

4 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Toscana

Risotto ja punaviini ovat täydellinen yhdistelmä! Talvisessa risotossa maistuvat purjo ja italialainen makkara. Mehukkaan risoton kruunaa toscanalainen punaviini, jonka täyteläisen marjainen makumaailma ei jätä kylmäksi.

Purjo-makkararisotto

Purjo-makkararisotto

4 annosta, valmistusaika 1 h 15 min

Ainekset:
150 g italialaista salsicciaa (tai muuta mausteista raakamakkaraa)
1 dl oliiviöljyä
200 g risottoriisiä
1 purjo
2 dl valkoviiniä
kasvislientä
100 g parmesaania raastettuna
50 g huoneenlämpöistä voita
½ sitruunan mehu
(suolaa)
mustapippuria

Kasvisliemi:
1 sipuli
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 l vettä
1 rkl karkeaa merisuolaa

Valmistusohje:
1. Tee ensin liemi. Pilko kuoritut sipulit ja porkkanat sekä sellerinvarret kattilaan. Kaada päälle vesi ja suola. Kiehauta ja anna porista kevyesti noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Sekoita liemi tasaiseksi sauva- tai tehosekoittimella.
2. Pilko makkarat pieniksi paloiksi ja paista ne kuivassa risottokattilassa. Siirrä makkarat lautaselle. Lämmitä oliiviöljy samassa kattilassa. Lisää riisi ja kuullota muutama minuutti.
3. Leikkaa huuhdeltu purjo ohuiksi renkaiksi. Lisää kattilaan 2/3 purjosta (säästä loput koristeluun), sekoita ja lisää valkoviini. Anna viinin porista kunnolla noin minuutti ja laske hieman lämpötilaa.
4. Lisää kasvislientä niin että riisit juuri peittyvät. Anna porista kevyesti ja sekoita jatkuvasti nuolijalla, jotta saat risottoon kermaisen rakenteen. Lisää vähitellen kasvislientä koko ajan sekoittaen. Jatka noin 15–20 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää mutta siinä on vielä pieni purutuntuma.
5. Lisää parmesaani, voi ja sitruunamehu. Sekoita. Lisää makkarat, mausta tarvittaessa suolalla. Koristele purjorenkailla ja rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoile heti.

Edellisen viikon viinivinkki

Pehmeä prosecco ja fenkolisosekeitto

Alberto Nani Organic Prosecco Extra Dry

Kuohuviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä