Viikon viinivinkki

Pinot gris ja grilliperunat ranch-kastikkeella

30 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Uudet perunat korealaisella chilitahnalla vai rosmariinilla maustettuna? Molemmat! Grillaa ihanan mausteisia perunoita ja tarjoa niiden kanssa itse tehtyä ranchkastiketta. Seuraksi sopii kuiva Pinot Gris -lajikkeesta valmistettu valkoviini. Nam!

Grilliperunat ja ranch-kastike

Grilliperunat

Ainekset:
Chiliperunat:
500 g varhaisperunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 tl gochujangia (korealaista chilitahnaa)
1/2 tl savupaprikaa
sormisuolaa

Rosmariiniperunat:
500 g uusia perunoita
2 rkl oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
sormisuolaa

Ranch-kastike:
2 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1 rkl tomaattipyreetä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 nippu ruohosipulia
4 viipaletta pekonia

Valmistusohje:
1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Sekoita kermaviili majoneesiin. Mausta tomaattipyreellä, hienonnetulla valkosipulilla, silputulla ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla.
2. Paahda pekoniviipaleet rapeiksi, silppua ne hyvin hienoksi ja sekoita kastikkeeseen. Anna maustua.
3. Valmista chiliperunat. Pese perunat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi. (Kokonaiset varhaisperunat vaativat keittämisen ennen grillaamista, ohuet perunaviipaleet kypsyvät grillissä raakoina.)
4. Pujota jäähtyneet perunat vartaisiin.
5. Sekoita chilitahna öljyyn, mausta savupaprikalla.
6. Grillaa perunoita grilliparilan päällä chiliöljyllä valellen. Mausta valmiit perunat sormisuolalla.
7. Valmista rosmariiniperunat. Pese perunat ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi.
8. Sekoita sitruunan kuori ja silputtu rosmariini öljyyn.
9. Grillaa perunaviipaleita parilalla noin 5 minuuttia puoleltaan välillä rosmariiniöljyllä sivellen, kunnes ne ovat kypsiä. Mausta valmiit perunat sormisuolalla.
10. Tarjoa grilliperunat ranch-kastikeen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.