Viikon viinivinkki

Vuoden kuohuviini -hopeamitalisti ja mansikka-mascarponecroissant

19 / 2024 Antti Rinta-Huumo

Äitienpäivän kruunaa juhla-aamiainen sänkyyn. Mikä olisikaan herkullisempi yhdistelmä kuin Viinilehden Vuoden kuohuviini -hopeamitalistiksi valittu roseekuohuva ja mansikoilla ja mascarponevaahdolla täytetty croissant?

Mansikka-mascarponecroissant

Mansikka-mascarponecroissant

Ainekset:
6 croissanttia
2 rkl mantelilastuja
1 rkl hunajaa
1 dl vispikermaa
½ pkt (125 g) mascarponejuustoa
½ sitruuna (kuori raastettuna)
1 tl sokeria
½ l mansikoita
basilikanlehtiä

Valmistusohje:
1. Halkaise croissantit, jotta voit täyttää ne.
2. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat väriä.
3. Sivele hunajaa croissanttien pintaan ja paina mantelilastut hunajaan.
4. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon mascarpone ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori. Makeuta sokerilla.
5. Täytä croissantit mascarponevaahdolla, halkaistuilla mansikoilla ja basilikanlehdillä.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.