Avokadoleipä on brunssipöytien klassikko. Herkkuleivät saavat lisähurmaavuutta kylmäsavulohesta ja korianterista. Lasissa keinahteleva Viinilehden Vuoden samppanja kruunaa makunautinnon. Samppanjan kepeät kupat ja vivahteikas makumaailma tasapainottavat lohen ja avokadon kermaista rakennetta.
Lohi-avokadoleivät
Ainekset:
6 viipaletta maalaisleipää
6 rkl tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta viipaleina
2–3 avokadoa
korianterin lehtiä
Valmistusohje:
1. Voitele leipäviipaleet tuorejuustolla. Asettele päälle lohiviipaleet.
2. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha lusikalla kuoresta.
3. Leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi ja nosta leipien päälle.
4. Koristele lohi-avokadoleivät korianterin lehdillä.