Viikon viinivinkki

Runsas ripasso ja paistetut munakoisot persiljatahnalla

36 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Korkkaa tällä viikolla venetolainen, runsas ripasso ja kokkaa sen kylkeen paistettuja munakoisoja. Kaikessa herkullisessa yksinkertaisuudessaan yhdistelmä nostaa veden kielelle.

Paistetut munakoisot ja persiljatahna

Paistetut munakoisot

Ainekset:
600 g munakoisoa
4 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
50 g voita
¼ tl kuivattua timjamia
¼ tl suolaa

Persiljatahna:
1 rku lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl (kuorittuja) manteleita rouhittuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
¾ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
maalaisleipää

Valmistusohje:
1. Pese munakoisot. Halkaise ne pitkittäin neljään osaan ja leikkaa lohkot vielä puoliksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy ja voi uuninkestävällä pannulla, esimerkiksi valurautapannulla. Lisää valkosipuli ja timjami, laske lämpöä ja paista kaksi minuuttia.
3. Ota pannu liedeltä, lisää munakoisot ja suola. Pyörittele munakoisot voissa ja järjestä ne tiiviisti pannulle yhteen kerrokseen. Ei haittaa, jos palat menevät hiukan päällekkäin.
4. Paista munakoisoja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jatka paistamista tarvittaessa, kunnes munakoisot ovat ruskettuneet kauniisti pinnalta ja pehmenneet sisältä.
5. Surauta kaikki persiljatahnan aineet karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella. Jätä halutessasi hiukan mantelirouhetta koristeeksi.
6. Tarjoa munakoisot persiljatahnan ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.