Viikon viinivinkki

Riesling-kuohuviini ja kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen

34 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kesäkurpitsan sesonki on parhaimmillaan! Korkkaa eloisan hapokas riesling-kuohuviini ja valmista sen seuraksi kesäkurpitsarieskoja ja tofuskagenia. Kypsän hedelmäinen ja sitruksinen kuohuva ja suussa sulava skagen täydentävät toisiansa loistavasti.

Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen

Kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen

4 annosta, valmistusaika 35 min

Ainekset:
Kesäkurpitsarieskat:
2 ½ dl eilen paistettua kesäkurpitsa-sipuliseosta (ohje Kesäkurpitsapastassa)
2 dl paksua soijajogurttia
½ suolaa
3 dl vehnäjauhoja + jauhoja taputteluun

Tofuskagen:
1 pkt (250 g) kiinteää tofua
1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia
1 pieni punasipuli
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vegemajoneesia
1 dl paksua (soija)jogurttia
½ dl hienonnettua tilliä
1/6 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Leikkaa tofu kolmeen osaan, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä leikkuulaudan alle kuivumaan. Valuta kaprikset.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulin joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, jätä marinoitumaan hetkeksi.
3. Murenna tofu kulhoon. Lisää muut skagenin ainekset, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
4. Sekoita rieskojen ainekset kulhossa. Nosta uunipellille 9 nokaretta, ei tarvitse jättää välejä. Ripottele nokareiden pinnalle jauhoa ja taputtele ne tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja. Käännä rieskat nurinpäin ja paista vielä noin 5 minuuttia.
5. Tarjoile kesäkurpitsarieskat tofuskagenin kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Siika, grillattu kurkkusalaatti ja pippurinen grüner

Siika ja kurkkusalaatti ovat grillattuina kesäruokien aatelia. Niiden kanssa samaan pöytään sopii yrttinen grüner veltliner, jossa on tuntuvaa sitruksisuutta ja mineraalista pippurisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Grillattu entrecôte ja muhevan mausteinen venetolainen

Grillattu naudan entrecôte, aromikas tomaatti-sardellikastike ja uuden sadon kaali ovat grillaajan kesäruokaa. Paahteisen entrecôten kruunaa mehukkaan hedelmäinen venetolainen punaviini, jonka aromeissa on kuivattuja hedelmiä, mausteisuutta ja nahkaisuutta. Katso viikon viinivinkki!

Savuperunaleipä ja herkullisen marjainen rosee

Arkinen voileipä jalostuu smörrebrödinä taideteosmaiseksi juhlaherkuksi. Savuaromisen perunaleivän kanssa maistuu viehkeä ja herkullisen marjainen Viinilehden Vuoden roseviini. Savuinen aromikkuus ja tuntuva yrttisyys korostavat viinin viehättävää vadelmaisuutta ja mansikkaisuutta. Katso viikon

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.