Viikon viinivinkki

Riesling-kuohuviini ja kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen

34 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kesäkurpitsan sesonki on parhaimmillaan! Korkkaa eloisan hapokas riesling-kuohuviini ja valmista sen seuraksi kesäkurpitsarieskoja ja tofuskagenia. Kypsän hedelmäinen ja sitruksinen kuohuva ja suussa sulava skagen täydentävät toisiansa loistavasti.

Kesäkurpitsarieskat & tofuskagen

Kesäkurpitsarieskat ja tofuskagen

4 annosta, valmistusaika 35 min

Ainekset:
Kesäkurpitsarieskat:
2 ½ dl eilen paistettua kesäkurpitsa-sipuliseosta (ohje Kesäkurpitsapastassa)
2 dl paksua soijajogurttia
½ suolaa
3 dl vehnäjauhoja + jauhoja taputteluun

Tofuskagen:
1 pkt (250 g) kiinteää tofua
1 prk (50 g/35 g) pieniä kapriksia
1 pieni punasipuli
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
1 ½ dl vegemajoneesia
1 dl paksua (soija)jogurttia
½ dl hienonnettua tilliä
1/6 tl suolaa
pari kierrosta mustapippuria myllystä

Valmistusohje:
1. Leikkaa tofu kolmeen osaan, kääri puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja jätä leikkuulaudan alle kuivumaan. Valuta kaprikset.
2. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita punasipulin joukkoon sitruunan kuoriraaste ja mehu, jätä marinoitumaan hetkeksi.
3. Murenna tofu kulhoon. Lisää muut skagenin ainekset, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
4. Sekoita rieskojen ainekset kulhossa. Nosta uunipellille 9 nokaretta, ei tarvitse jättää välejä. Ripottele nokareiden pinnalle jauhoa ja taputtele ne tasaisiksi rieskoiksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja. Käännä rieskat nurinpäin ja paista vielä noin 5 minuuttia.
5. Tarjoile kesäkurpitsarieskat tofuskagenin kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.