viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Gewürztraminer ja kesäinen grillattu kukkakaali

27 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Trentino - Alto Adige

Kesän paras kasvisruoka on täällä! Herkullinen yhdistelmä seesamia, yrttijogurttia ja kauden kasviksia sekä aromaattista ja makean mausteista gewürztramineria. Ihanan kevyttä ja raikasta!

Grillattua seesami-kukkakaalia, kauden kasviksia ja yrttijogurttia

Grillattu kukkakaali

4 annosta, valmistusaika 45 min

Ainekset:
1 kg kukkakaaleja
4 dl seesamimarinadia (ohje alla)
8 vihreää parsaa
2 varsisipulia
2 tomaattia
2-3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
pippuria
1 rkl timjamia hienonnettuna
noin 1 1/2 dl (100 g)hasselpähkinöitä

Yrtti-jugurttikastike:
1 dl oliiviöljyä
noin 1/2 dl (10 g) minttua hienonnettuna
noin 1/2 dl (10 g) lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1/2 dl (10 g) korianteria hienonnettuna
1 rkl omenaviinietikkaa
1/2 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
3 dl turkkilaista jogurttia

Seesamimarinadi:
3 1/2 dl granaattiomenavinaigrettea (linkki ohjeeseen punaisella alla)
1 rkl seesamiöljyä
noin 1 1/2 dl (100 g) seesaminsiemeniä
noin 2 rkl (50 g) harissa-tahnaa (isoista ruokakaupoista)

Koristeeksi:
tuoretta kirveliä

Valmistusohje:
1. Valmista ensin jogurttikastike. Mittaa kulhoon kaikki muut ainekset paitsi jogurtti. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi yrttiöljyksi.
2. Mittaa jugurtti toiseen kulhoon ja kaada yrttiöljy valuttaen jogurttiin. Sekoita kastiketta muutaman kerran varovasti, jotta öljy leviää kauniiksi viiruiksi jogurtin pintaan. Säilytä viileässä.
3. Valmista seesamimarinadi. Katso granaattiomenavinaigretten ohje täältä. Paahda seesaminsiemeniin väriä kuivalla paistinpannulla. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
4. Leikkaa kukkakaalit kämmenen kokoisiksi paloiksi. Pienimmät kukkakaalit voi jäädä ko-konaisiksi. Marinoi kukkakaalit kulhossa seesamimarinadilla.
5. Leikkaa parsoista kuivat päät pois. Halkaise varsisipulit ja puolita tomaatit. Sivele tomaatit, parsat ja sipulit oliiviöljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Grillaa kukkakaaleja noin 8 minuuttia välillä käännellen. Kukkakaalit saavat olla tummia mutta sisältä pehmeitä.
7. Grillaa tomaatteja 2 minuuttia per puoli ja laita lopuksi leikatulle pinnalle hienonnettua timjamia ja suolaa. Grillaa parsoihin ja sipuleihin hyvä väri ja mausta tarvittaessa lisää suolalla.
8. Kaada hasselpähkinät metalliseen siivilään ja grillaa hiilien päällä, kunnes niihin tulee kaunis väri.
9. Laita lautaselle iso lusikallinen jogurttia ja nosta sen päälle grillattuja kukkakaaleja. Lopuksi laita kukkakaalin ympärille nätisti loput vihannekset ja hasselpähkinät.

Edellisen viikon viinivinkki

Pinot noir rosee ja nuotiolla valmistettu bouillabaisse

That's Neiss Pinot Noir Rosé Trocken 2021

Roseeviini Pfalz
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä