viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Ranskalaisia kuplia ja lohileipä uppomunan ja hollandaisen kera

10 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Alsace

Viikonloppuaamiaisiin on ihana panostaa. Avaa pullo raikasta kuohuvaa ja kata pöytään herkullisia, runsaita makuja. Brunssipöydän kruunaa pariloidun lohileivän päällä tarjoiltu uppomuna ja hollandaisekastike sekä lasissa pirskahteleva ranskalainen, hedelmäinen crémant.

Pariloitu lohileipä, uppomuna ja hollandaise

Lohileipä, uppomuna ja hollandaise

4 annosta, valmistusaika 35 min

Ainekset:
500 g lohifileetä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 viipaletta maalaisleipää (tai paahtoleipää)
tilliä

Uppomunat:
2 l vettä
1,4 dl väkiviinaetikkaa
4 munaa
sormisuolaa

Hollandaisekastike:
150 g voita
3 keltuaista
4 rkl vettä
4 rkl sitruunamehua
suolaa

Valmistusohje:
1.Leikkaa lohifilee neljään osaan. Mausta kalapalat suolalla ja pippurilla.
2. Paista lohet parilapannulla molemmin puolin rapeaksi. Lohi saa jäädä sisältä punertavaksi, jolloin se on mehevää.
3. Keitä uppomunat. Mittaa vesi ja etikka laakeaan kattilaan tai kasariin, älä lisää suolaa. Anna kiehua muutama minuutti, jotta liika happi poistuu vedestä ja uppomunista tulee kiinteät ja kauniit.
4. Riko munat yksitellen lasiin. Pyöritä vettä vispilällä ja lisää munat lasista yksi kerrallaan pyörivään veteen. Anna kypsyä kaksi minuuttia.
5. Nosta uppomunat reikäkauhalla liinan päälle. Ripottele munien pintaan sormisuolaa.
6. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä.
7. Laita toiseen kattilaan vesi ja keltuaiset. Kuumenna seosta varovasti miedolla lämmöllä. Sekoita koko ajan voimakkaasti, kunnes seos sakenee.
8. Lisää voisula vähitellen juoksevana nauhana. Mausta kastike sitruunamehulla ja tarkista suolan määrä.
9. Paahda leivät paahtimessa tai pannulla. Nostele lohet leipäviipaleille. Lisää päälle uppomunat ja hollandaisekastiketta. Koristele tillillä.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä ripasso ja metsästäjänleipä

Luigi Righetti Campolieti Valpolicella Ripasso Classico Superiore 2020

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä