Viikon viinivinkki

Runsaan hedelmäinen grüner ja helpot kalaleivät

1 / 2023 Antti Rinta-Huumo

Aloita uusi vuosi raikkaalla, hedelmäisellä valkoviinillä ja herkullisilla, helpoilla kalaleivillä. Suomalaisesta kalasäilykkeestä ja kotijuustosta tuunatut leivät ja itävaltalainen, hyvin viilennetty grüner veltliner ovat herkullinen yhdistelmä tammikuisille pakkasille.

Helpot ja herkulliset kalaleivät

Kalaleivät

4 annosta

Ainekset:
6–8 viipaletta rapeakuorista leipää
1 pkt (250 g) kotijuustoa, esim. Valio
1 valkosipulinkynsi
1 prk kotimaista kalasäilykettä, esim. Järvi-Suomen kalatuote
1 rkl öljyä (kalatölkistä)

Valmistusohje:
1. Viipaloi kotijuusto. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi hyvin ohueksi. Avaa kalasäilykepurkki.
2. Asettele leipäviipaleille kotijuustoa, kalaa ja muutama lastu valkosipulia. Valuta päälle öljyä. Voit hyvin käyttää kalapurkin öljyä tai oliiviöljyä.
3. Nauti leivät raikkaan valkoviinin kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.