Viikon viinivinkki

Viinilehden Vuoden punaviini -pronssimitalisti ja riistapihvi yrttivoilla

47 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Viinilehden Vuoden punaviini -kilpailussa pronssipallille nousi kypsän marjainen, katalonialainen cabernet franc. Voimakas, makean mausteinen, kukkainen ja monivivahteinen punaviini loistaa riistapihvien kanssa. Tarjoile riistapihvi ruusukaalien ja sienten kera.

Alkon tuotesivu

Riistapihvit ja yrttivoi

Fiistapihvi

Ainekset:
1 sipuli
1 dl kuohukermaa
1/2 dl korppujauhoja
1 muna
2 tl riistafondia tai soijakastiketta
2 perunaa keitettynä
600 g jauhettua hirven- tai peuranlihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/2 tl maustepippuria

Paistamiseen:
voi-öljyseosta

Yrttivoi:
100 g voita
2 rkl timjaminlehtiä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje:
1. Tee maustevoi. Sekoita yrtit ja mustapippuri pehmeään voihin. Puserra sekaan kuorittu valkosipuli. Laita voi jääkaappiin pihvien valmistamisen ajaksi.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pehmeäksi öljytilkassa.
3. Yhdistä kerma, korppujauhot, muna ja fondi tai soija. Anna turvota hetki. Lisää keitetty, raastettu peruna, sipulisilppu, jauheliha ja mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna makujen tekeytyä hetki.
4. Muotoile massa pihveiksi ja paista ne kypsiksi voi-öljyseoksessa. Lisää kuumien pihvien päälle nokare yrttivoita.

Vinkki: Tarjoile lisäksi paistettuja sieniä ja keitettyjä ruusukaaleja. Paista ruusukaaleihin keittämisen jälkeen kevyesti väriä paistinpannulla.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.