Viikon viinivinkki

Itävaltalainen grüner veltliner ja juhannuksen muikkupannu

25 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Itävalta

Keskikesän juhla kutsuu ruokailijat yhteisen pöydän ympärille. Uusilla perunoilla ryyditetyt paistetut muikut saavat kumppanikseen yrttisen ja sitrushedelmäisen valkoviinin. Paistetut muikut ja lähes pirskahteleva grüner veltliner ovat loistava juhannuskombo.

Alkon tuotesivu

Muikkupannu

Muikkupannu

Ainekset:
500 g uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Aioli:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl punajuurimehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa

Herne-guacamole:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 (luomu)sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl minttua hienonnettuna

Muikut:
40 perattua pikkumuikkua
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
50 g voita

Koristeluun:
4 rkl minttua hienonnettuna
2 limeä

Edellisen viikon viinivinkki

Kalifornialainen pinot noir ja smash-burger

Hahn Pinot Noir 2019

Punaviini Kalifornia
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä