Viikon viinivinkki

Itävaltalainen grüner veltliner ja juhannuksen muikkupannu

25 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Keskikesän juhla kutsuu ruokailijat yhteisen pöydän ympärille. Uusilla perunoilla ryyditetyt paistetut muikut saavat kumppanikseen yrttisen ja sitrushedelmäisen valkoviinin. Paistetut muikut ja lähes pirskahteleva grüner veltliner ovat loistava juhannuskombo.

Alkon tuotesivu

Muikkupannu

Muikkupannu

Ainekset:
500 g uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa

Aioli:
6 rkl majoneesia (esim. Hellman´s)
1 rkl punajuurimehua
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa

Herne-guacamole:
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 (luomu)sitruuna
4 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 rkl minttua hienonnettuna

Muikut:
40 perattua pikkumuikkua
2 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
50 g voita

Koristeluun:
4 rkl minttua hienonnettuna
2 limeä

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.