Viikon viinivinkki

Äitienpäivän samppanja ja voileipäkakkuleivokset

18 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Äitienpäivän kunniaksi lasiin kaadetaan samppanjaa! Kata pöytään kuohuvan kumppaniksi tyylikkäitä ja herkullisia voileipäkakkuleivoksia. Leivosten skagen-täyte ja kirjolohen mäti sekä monivivahteinen samppanja yhdessä saavat aikaan suunnattoman maukkaan ja poksahtelevan makukokemuksen.

Skagen-voileipäkakkuleivokset

Skagen-voileipäkakku

Ainekset:
1 iso vuokaleipä, viipaloitu (esim. vaalea ja juureen tehty)
1 dl smetanaa
1 dl majoneesia
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
pari tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria
150 g kirjolohen mätiä
150 g katkarapuja

Kostutukseen:
vedellä laimennettua sitruunamehua

Pinnalle:
1 dl smetanaa
50 g mätiä
ruohosipulia
mustapippuria

Valmistusohje:
1. Sulata katkaravut siivilässä. Valuta mäti, jos se on vetistä.
2. Vatkaa 2 dl smetanaa vaahdoksi. Ota puolet smetanasta ja lisää sen joukkoon majoneesi, tuorejuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Voit tehdä leivoksista pyöreitä tai suorakaiteenmuotoisia. Ota leivistä pienellä pyöreällä muotilla pohjia tai puolita viipaleet.
4. Levitä puolet leivistä työlaudalle. Sipaise viipaleille pullasudilla laimeaa sitruunamehua. Levitä leiville kerros tuorejuustoseosta ja nokareet mätiä.
5. Paina päälle toinen kevyesti kostutettu leipäviipale. Lisää kerros tuorejuustoseosta ja katkarapuja.
6. Lisää päälle kolmannet kostutetut leipäviipaleet. Peitä leivokset kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Koristele leivokset lopulla vatkatulla smetanalla, mädillä, katkaravuilla ja ruohosipulilla. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.