viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Vivahteikas samppanja ja kuohuva créme ninon

16 / 2022 Antti Rinta-Huumo

Raikkaan sitruksinen ja topakkakuplainen Chardonnay-pohjainen samppanja herättää niin mielenkiinnon kuin ruokahalunkin. Ryhdikäs blanc de blancs -samppanja on hienostunut ja herkkä, mutta täynnä runsaita ja ryhdikkäitä makuja. Loistavan makuparin se saa kampasimpukalla ja katkaravuilla höystetystä ranskalaisesta créme ninon -keitosta. Herkullisen vihreän tuorehernekeiton, kampasimpukoiden ja kuohuvan yhdistelmä on kevyt, kupliva ja keväisen raikas!

Crème ninon, kampasimpukkaa & katkarapua

Créme ninon, kampasimpukkaa ja katkarapua

Valmistusaika 45 min

Ainekset:

Crème ninon:
1 l kanalientä
600 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
50 g voita
1 rkl sherryä
2 dl samppanjaa
suolaa

Sahramitapioka:
50 g tapiokakuulia
vettä
sahramia
suolaa
sitruunavinaigrettea

Sitruunavinaigrette:
1 sitruunan mehu
25 g hunajaa
2 dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Kampasimpukat & katkaravut:
4 kpl kampasimpukoita
suolaa & pippuria
öljyä
100 g katkarapuja
sitruunavinaigrettea

Valmistusohje:

Crème ninon:
1. Kuumenna kanaliemi. Aja tehosekoittimessa sileäksi herneiden kanssa. Siivilöi kastikesiivilän läpi.
2. Poraa voi tehosekoittimella joukkoon.
3. Lisää sherry ja samppanja juuri ennen tarjoilua.
4. Mausta suolalla.
5. Koristele keitto sahrami-tapioka-kuulilla, kampasimpukoilla ja katkaravuilla. Tarjoa lämpimänä.

Sahramitapioka:
1. Keitä tapioka kuulat kypsiksi sahramilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Huuhtele tapioka kylmällä vedellä ja mausta sitruunavinaigrettella.

Vinkki! Voit halutessasi korvata tapiokakuulat esimerkiksi lohenmädillä.

Sitruunavinaigrette:
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista maku.

Kampasimpukat & katkaravut:
1. Pyörittele sulaneet katkaravut sitruunavinaigrettessa.
2. Mausta kampasimpukat suolalla ja pippurilla.
3. Paista korkealla lämmöllä paistinpannussa rypsiöljyssä.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä