viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Palsternakkakiekot ja Rheingaun Riesling-kuohuva

48 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Rheingau

Pikkujoulujen ja illanistujaisten lähestyessä pikkupurtavat tekevät kauppansa. Hieman kehittynyt, Rheingaun alueelta tuleva Riesling-kuohuva on monivivahteinen ja tyylikäs viini, joka huokuu petroolisuutta ja eleganttia makumaailmaa. Hienostuneiden kuplien luonne korostuu maanläheisten, pähkinää ja sitruunaa sisältävien palsternakkakiekkojen kanssa.

Alkon tuotesivu

Palsternakkakiekot

Pikkujoulujen pikkupurtavat: palsternakkakiekot

20 kpl, valmistusaika 50 min
gluteeniton, maidoton, munaton

Ainekset:
300–400 g palsternakkaa
2 rkl oliiviöljyä
¾ tl suolaa

Marinoitu keltajuuri:
1/2 dl sokeria
1 dl riisiviinietikkaa
2 tähtianista
1 kanelitanko
2 keltajuurta

Pistaasikrokantti:
1 dl fariinisokeria
1 rkl vettä
1 tl hienoa merisuolaa
1 dl kuorittuja pistaaseja murskattuina

Sitruunaricotta:
50 g ricotta-juustoa
50 g fetajuustoa
1 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1 tl sitruunamehua
1/3 tl mustapippuria
2 tl oliiviöljyä
1 rkl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Lisäksi:
1 prk (225 g) punajuurihummusta, esim. Baba Foods
yrttien lehtiä tai syötäviä kukkia, esim. rautayrtti

Valmistusohje:
1.Pese palsternakat ja leikkaa 1–2 cm paksuiksi kiekoiksi. Sivele kiekoille oliiviöljyä molemmin puolin, ripottele suolaa ja levitä kiekot tasaisesti leivinpaperoidulle pellille. Paahda kiekkoja 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
2. Anna palsternakkakiekkojen jäähtyä ja marinoi keltajuuret. Kiehauta sokeri, riisiviinietikka, tähtianikset, kanelitanko ja laakerinlehdet kattilassa.
3. Kuori keltajuuret ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä hyvin ohueksi. Kaada jäähtynyt liemi keltajuurien päälle ja anna marinoitua 15 minuuttia.
4. Tee pistaasikrokantti. Kuumenna fariinisokeria, vettä ja suolaa kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna kuplia pari minuuttia ja lisää pistaasit. Sekoita ja kaada seos leivinpaperille jäähtymään.
5. Murra jäähtynyt krokantti pienemmiksi paloiksi.
6. Valmista sitruunaricotta. Murusta fetajuusto kulhoon, lisää loput ainekset ja sekoita.
7. Sekoita hummus sileäksi kulhossa ja laita pursotinpussiin.
8. Sipaise sitruunaricottaa palsternakkakiekoille. Pursota päälle punajuurihummusta. Taittele päälle pikkelöityjä keltajuuria ja nosta pistaasikrokantti kruunuksi. Koristele pienillä yrtinlehdillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Paahda palsternakkojen päätypalat uunissa rapeiksi. Tarjoa ylimääräinen punajuurihummus niiden kanssa dippinä.

Edellisen viikon viinivinkki

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä