viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Moselin riesling ja tyylikäs rapukääretorttu

34 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Mosel

Sesongin herkulliset ravut kääräistään nyt tyylikkäästi rullalle ja nautitaan Moselin rieslingin kera. Rapukääretortun ja viehkeäaromisen, puolikuivan valkoviinin raikas yhdistelmä nostaa herkullisesti veden kielelle. Viinin persikkaiset ja ananaksiset vivahteet ja elegantti mineraalisuus on erinomainen aisapari viehkeälle, rullatulle voileipäkakulle.

Alkon tuotesivu

Rapukääretorttu

Rapukääretorttu

12 annosta
munaton
45 min + vetäytyminen 8 h

Ainekset:
500 g katka- tai jokirapuja
1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna
1 tl piparjuuritahnaa
1 prk (200 g) ranskankermaa
1 sitruuna
1 tl suolaa
(mustapippuria)

Torttupohja:
15 viipaletta paahtoleipää
1 1/2 dl kalalientä

Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl maitoa (tai kermaa)
1/2 tl suolaa
sitruunankuorta raastettuna

Koristeluun:
katkarapuja, kirjolohenmätiä, versoja tai ituja, syötäviä kukkia

Valmistusohje:
1. Valmista täyte. Hienonna ravut ja ruohosipuli. Raasta sitruunasta kuori (ota talteen, käytä kuorrutukseen) ja purista mehu.
2. Mausta ranskankerma sitruunamehulla. Lisää joukkoon ravut, ruohosipuli ja piparjuuritahna. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.
3. Leikkaa paahtoleivistä kuoret pois. Levitä tuorekelmua pöydälle. Asettele leipäviipaleet (3 x 5 viipaletta) limittäin, aavistuksen päällekkäin kelmulle.
4. Kostuta leipälevy jäähtyneellä kalaliemellä. Kauli leipälevyä hieman tasaisemmaksi, jotta rullaaminen on helpompaa.
5. Levitä täyte pohjan päälle. Rullaa kakku kelmun avulla. Käännä saumapuoli alas. Kiristä torttu tiiviiksi paketiksi kelmun avulla. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
6. Valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto maidolla. Sekoita sileäksi, lisää tarvittaessa maitoa. Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.
7. Levitä kuorrute rapukääretorttu pintaan.
8. Koristele torttu katkaravuilla, mädillä, yrteillä, versoilla ja kukilla kesäiseksi.

 

Edellisen viikon viinivinkki

Pirskahteleva Moscato d’Asti ja mustikka-pannacotta

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d'Asti 2019

Valkoviini
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä