Viikon viinivinkki

Roseekuplia ja haukiburgeria leipäjuustolla

28 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Luxemburgilaisen kuohuviinin aromimaailma on täynnä punaisten marjojen sävyjä. Viinissä on punaherukkaa, vadelmaa, mansikkaa sekä yrttejä. Lähes kuiva maku tuo lisäksi mieleen kypsän punaisen omenan. Burgerin pikkelöity kaali ja kurkku tuovat ruokaan särmää ja korostavat viinin kypsän marjaista aromimaailmaa.

Alkon tuotesivu

Haukiburger leipäjuustolla

Haukiburger

40 min + maustumiseen 1-12 h

Ainekset:
600 g haukifileetä (ruodottomana)
2 dl kermaa
2 munanvalkuaista
2 tl suolaa

Paistamiseen:
voita

Pikkelöity kaali ja -kurkku:
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl väkiviinaetikkaa
1 kurkku ohuina viipaleina
1/2 punakaali ohuina suikaleina

Piparjuurimajoneesi:
2 dl majoneesia
2 rkl raastettua piparjuurta

Lisäksi:
4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)
200 g leipäjuustoa
salaattia

Valmistusohje:
1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilainen. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.