viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Pfalzin Grauer Burgunder ja aasialaiset kalapullat

18 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Pfalz

Tämän viikkoinen viinivinkkini on todella monikäyttöinen ruokaviini. Fritz Walterin Grauer Burgunderin kypsän omenainen, päärynäinen, hunajameloninen ja lähes ananaksinen aromimaailma nostaa herkullisesti veden kielelle. Viinin suutuntumaa monipuolistavat vielä hennon kermaiset ja mausteiset sävyt. Kainon makeuden ansiosta se toimii hieman mausteisempienkin ruokien kanssa. Nämä aasialaiset kalapullat ovat herkullinen makupari tälle lompakkoystävälliselle saksalaiselle.

Alkon tuotesivu

Aasialaiset kalapullat

Aasialaiset kalapullat

4 annosta
gluteeniton
30 minuuttia

Ainekset:
400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)
1/2–1 punainen chili
2 tl inkivääriä raastettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria

Lisäksi:
6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä

Valmistusohje:
1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffirlimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.

Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.

 

 

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä