Tämän viikkoinen viinivinkkini on todella monikäyttöinen ruokaviini. Fritz Walterin Grauer Burgunderin kypsän omenainen, päärynäinen, hunajameloninen ja lähes ananaksinen aromimaailma nostaa herkullisesti veden kielelle. Viinin suutuntumaa monipuolistavat vielä hennon kermaiset ja mausteiset sävyt. Kainon makeuden ansiosta se toimii hieman mausteisempienkin ruokien kanssa. Nämä aasialaiset kalapullat ovat herkullinen makupari tälle lompakkoystävälliselle saksalaiselle.
Alkon tuotesivu
Aasialaiset kalapullat
4 annosta
gluteeniton
30 minuuttia
Ainekset:
400 g vaaleaa kalaa (nahatonta)
1/2–1 punainen chili
2 tl inkivääriä raastettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl (yhteensä) korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa (gluteeniton)
1/2 tl suolaa
1/4 tl pippuria
Lisäksi:
6–7 dl kalalientä kuutiosta tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä
Valmistusohje:
1. Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Pyörittele taikinasta golfpallon kokoisia pullia.
3. Hauduta kalalientä kaffirlimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä aina 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä. Kypsennysaika on 3–4 minuuttia.
4. Ruskista pullat pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista.
Vinkki: Aasialaisten kalapullien raaka-aineeksi käyvät kaikki kotimaiset kalat. Tarjoa pullat nuudeleiden ja yrttien kanssa.