Viikon viinivinkki

Juran pinkkejä kuplia ja vappubrunssi uunipellillä

17 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Ranska

Tämä maukas Juran alueen roseekupliva tuo veden kielelle mansikkaisilla, vadelmaisilla, kirsikkaisilla ja hennon paahteisilla – jopa kukkaisilla aromeillaan. Viinin suutuntumaa ryhdittävät eloisat kuplat ja se jättääkin ryhdikkään, mutta tasapainoisen jälkivaikutelman. Viini on todellinen moniottelija ruokien kanssa, joten siitä saa erinomaisen kuohuviinin vappupöydän erilaisten herkkujen seuraan. Kokkaa helppo vappubrunssi uunipellillä ja nauti roseekuohuvan kera.

Alkon tuotesivu

Brunssi uunipellillä

Vappubrunssi uunipellillä

3 annosta, 25 min

Ainekset
1–2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
1 tl rakuunaa tai oreganoa, kuivattua
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
250 g varsiparsakaalia
2–3 viipaletta hiivaleipää
öljyä
100 g pehmeää vuohenjuustoa tai fetaa
4 munaa
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuesti. Puhdista ja viipaloi herkkusienet.
2. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla, kunnes sienet saavat vähän väriä. Mausta seos yrttimausteella, mustapippurilla ja suolalla ja siirrä ainekset uunipellille.
3. Puolita isoimmat varsiparsakaalit, sivele öljyllä. Levitä parsakaalit pellille muiden kasvisten päälle.
4. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi ja edelleen kolmioksi. Sivele leiville öljyä ja lisää leipäpalat pellille.
5. Laita pelti 200-asteiseen uuniin 7 minuutiksi.
6. Ota pelti uunista ja tee ainesten väleihin tilaa munille. Valuta munat varovasti pellille. Murenna päälle juusto.
7. Jatka kypsennystä, kunnes munanvalkuaiset ovat hyytyneet. Mausta munat kevyesti sormisuolalla ja pippurilla. Tarjoa brunssiruoka lämpimänä tai haaleana.

 

 

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä vuohenjuustorisotto ja kupliva sauvignon blanc

Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019

Kuohuviini Uusi-Seelanti
Artboard Created with Sketch.
one-point Created with Sketch. 1
Lue lisää