Viikon viinivinkki

Nopeat pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset ja Dãon alueen punkku

15 / 2021 Antti Rinta-Huumo

Kun kaipaat nopeasti valmistuvaa ja aromikasta liharuokaa, valmista nämä herkulliset pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset. Niiden seuraan sopii mainiosti vivahteikas, konstailematon ja luonteeltaan rustiikkinen kolmen lajikkeen punaviini Portugalista. Sen tummasävytteisen marjaiset, paahteiset ja jopa pippurisuuteen vivahtavat aromit istuvat täydellisesti karitsan, pistaasikuorrutteen ja viinin hedelmäisyyttä korostavan fetavaahdon seuraan.

Alkon tuotesivu

Pistaasi-yrttikuorrutetut karitsankyljykset & vaahdotettu feta

Karitsankyljykset

45 min, 4 annosta

Ainekset:
800 g karitsankyljyksiä
suolaa
mustapippuria myllystä

Pistaasi-yrttikuorrute:
1 valkosipulinkynsi
150 g pistaasipähkinöitä
3 rkl voita
3 rkl oreganoa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
noin 1 rkl oliiviöljyä
1 sitruunankuori raastettuna
1/2 tl mustapippurirouhetta myllystä
ripaus suolaa

Paistamiseen:
voi-öljyseosta

Vaahdotettu feta:
200 g fetaa palana
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua

Tarjoiluun:
salaattia

Valmistusohje:
1. Ota karitsankyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
2. Tee kuorrute. Laita tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen kuorittu valkosipuli, pähkinät, voi ja yrtit. Lisää koneen käydessä joukkoon oliiviöljyä, kunnes seoksesta tulee tahnamaista. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, suola ja pippuri. Nosta kuorrutus jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistelet kyljykset.
3. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Paista niihin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa.
4. Nosta kyljykset uunivuokaan. Painele päälle pistaasiseosta. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kyljykseen.
5. Jatka kypsentämistä 175-asteisessa uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
6. Anna lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
7. Valmista vaahdotettu feta. Murustele feta monitoimikoneen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sitruunamehu. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Kaavi välillä kulhon reunoilta massaa keskelle.
8. Tarjoa karitsankyljykset vaahdotetun fetan ja salaatin kanssa.

 

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.