Viikon viinivinkki

Lihapataa Burgundista ja Kalfu Kuda Pinot Noir Chilestä

5 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Kalfu Kuda Pinot Noir 2017

Punaviini, Chile 14,90 €

Makeahkoja aromeja tarjoilevan punaviinin kirsikkaiset, herukkaiset ja luumuiset vivahteet sointuvat erinomaisesti tiivisliemisen padan yrttiseen ja maanläheiseen aromikkuuteen. Padan intensiivisyys tuo puolestaan korostuneesti esiin Pinot Noir -lajikkeen viehättävän marjaiset piirteet.

Alkon tuotesivu

Burgundin lihapata

Ainekset

1,5 kg naudan paistia

1 plo (0,75 l) punaviiniä

2–3 rkl voita

200 g pekonia

10 salottisipulia

200 g herkkusieniä

4 tuoretta timjaminoksaa

2 rkl tomaattipyreetä

1 dl vehnäjauhoja

4 dl tomaattimurskaa

2 dl vettä

ripaus cayennepippuria

mustapippuria

suolaa

*

Lisäksi:

Paahdettuja perunoita (jauhoinen lajike)

Valmistusohje

1. Poista paistista kalvot ja leikkaa liha 5 cm kuutioiksi. Nosta lihat vuokaan ja kaada punaviini lihojen päälle. Anna lihojen maustua muutama tunti välillä sekoittaen.
2. Siivilöi lihat punaviinistä, ota punaviini talteen.
3. Ruskista lihat padassa voin kanssa kauniin ruskeiksi.
4. Viipaloi pekonit suikaleiksi. Kuori salottisipulit. Putsaa ja puolita herkkusienet.
5. Ruskista paistinpannulla, pekonit, kokonaiset sipulit ja sienet. Valuta pannulta ylimääräinen pekonirasva pois.
6. Lisää pekoni, sipulit ja herkkusienet lihojen sekaan pataan tomaattipyreen kanssa ja kuumenna hetki. Sirottele vehnäjauhoja päälle.
7. Kaada pataan punaviini ja sekoita, kunnes jauhot ja punaviini muodostavat tasaisen liemen.
8. Lisää sekaan pekonit ja kasvikset, tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna kiehua kannen alla hiljalleen noin 1,5 tuntia. Sekoita välillä.
8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria. Tarjoile jauhoisten, paahdettujen perunan kanssa.

Tämä ruoka paranee, kun tarjoat sen seuraavana päivänä lämmitettynä. Tarjoile jauhoisen perunan kanssa.