Viikon viinivinkki

Biodynaaminen rhônelainen ja valkosipuli-palsternakkapasta

43 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Punaviini Ranska

Luonteeltaan maanläheinen, paahteinen, karhunvatukkaa, tummaa luumua, yrttisyyttä ja makeita mausteita aromeiltaan muistuttava, melko runsas viini jäntevyydessään istuu hyvin herkullisesti rehellisen makuisen, paahdetulla valkosipulilla viimeistellyn palsternakkapastan seuraan.

Alkon tuotesivu >>

Paahdettu valkosipuli-palsternakkapasta

Valkosipuli-palsternakkapasta

Ainekset:
4 annosta
kasvis, munaton
25 min + 10 min pastan keittämiseen
*
3 kokonaista valkosipulia
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 palsternakka
100 g voita
3 rkl rosmariinia hienonnettuna
50 g parmesaanijuustoa
2 rkl salviaa tai rosmariinia hienonnettuna
mustapippuria myllystä
*
Lisäksi:
300 g ohutta nauhapastaa
vettä
suolaa

Valmistusohje:
1. Leikkaa valkosipulien päistä ohut viipale pois niin, että valkosipulin kynnet tulevat esille. Nosta valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle oliiviöljyä.
2. Paahda valkosipuleita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes valkosipulin kynnet ovat pehmeitä ja kauniin kullanruskeita.
3. Kuori valkosipuleiden paahtuessa palsternakka ja leikkaa esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi, pitkiksi lastuiksi.
4. Kuutioi voi paistinpannulle. Sulata keskilämmöllä. Kun voi ei enää kupli pannulla, purista paahtuneista valkosipuleista kynnet pannulle. Lisää joukkoon hienonnettu rosmariini. Paista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää joukkoon palsternakkalastut. Nosta pannu liedeltä.
5. Keitä nauhapasta reilusti suolalla maustetussa vedessä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaisen ajan.
6. Valuta pasta lävikössä ja sekoita pannulle valkosipulivoin joukkoon.
7. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Lisää tuoretta hienonnettua salviaa tai rosmariinia. Rouhaise päälle mustapippuria.

Edellisen viikon viinivinkki

Pinot Noir, raviolit ja ruskistettu voi

Marques de Casa Concha Pinot Noir 2018

Punaviini Chile
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää