Viikon viinivinkki

Pinot Noir, raviolit ja ruskistettu voi

42 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Limarin laakson Pinot Noir -lajikkeesta valmistetun punaviinin kypsän marjainen, punasävytteinen, kirsikkaa, puolukkaa, vadelmaa ja karpaloa, sekä havuisia ja yrttisiä vivahteita tarjoileva aromimaailma sopii herkullisesti yrttisten raviolien seuraan. Raviolien pinjansiemenet tuovat korostuneesti esiin viinin kypsän marjaisuuden.

Alkon tuotesivu >>

Yrttiset raviolit, pinjansiemeniä ja ruskistettu voi

raviolit

4 annosta, 20 min

Ainekset:
2 pkt tuorepasta-ravioleja (esim. Pirkka Parhaat ricotta-pinaatti)
vettä
suolaa
*
Lisäksi:
50–75 g voita
1 dl pinjansiemeniä
1 dl yrttejä silputtuna (esim. ruohosipulia, salviaa, persiljaa)

Valmistusohje:
1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri.
2. Hienonna yrtit.
3. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua ja on kauniin vaalean ruskeaa. Lisää puolet yrteistä voihin. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä.
5. Siivilöi raviolit keitinvedestä ja laita tarjolle lautaselle. Kaada päälle ruskistunut voi. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja loput yrtit. Nauti heti.

 

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.