Viikon viinivinkki

Pinot Noir, raviolit ja ruskistettu voi

42 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Limarin laakson Pinot Noir -lajikkeesta valmistetun punaviinin kypsän marjainen, punasävytteinen, kirsikkaa, puolukkaa, vadelmaa ja karpaloa, sekä havuisia ja yrttisiä vivahteita tarjoileva aromimaailma sopii herkullisesti yrttisten raviolien seuraan. Raviolien pinjansiemenet tuovat korostuneesti esiin viinin kypsän marjaisuuden.

Alkon tuotesivu >>

Yrttiset raviolit, pinjansiemeniä ja ruskistettu voi

raviolit

4 annosta, 20 min

Ainekset:
2 pkt tuorepasta-ravioleja (esim. Pirkka Parhaat ricotta-pinaatti)
vettä
suolaa
*
Lisäksi:
50–75 g voita
1 dl pinjansiemeniä
1 dl yrttejä silputtuna (esim. ruohosipulia, salviaa, persiljaa)

Valmistusohje:
1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla, kunnes niissä on kaunis väri.
2. Hienonna yrtit.
3. Laita voi pieneen kattilaan. Kuumenna, kunnes voi alkaa ruskistua ja on kauniin vaalean ruskeaa. Lisää puolet yrteistä voihin. Nosta kattila pois liedeltä.
4. Keitä raviolit pakkauksen ohjeen mukaan vedessä.
5. Siivilöi raviolit keitinvedestä ja laita tarjolle lautaselle. Kaada päälle ruskistunut voi. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja loput yrtit. Nauti heti.

 

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.