viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Kukkainen riesling ja samettinen palsternakkakeitto

39 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Australia

Raikkaan hedelmäisiä, kukkaisia ja puhdaspiirteisiä aromeja tarjoileva aussiriesling saa ryhtinsä eloisasta hapokkuudesta ja hieman kieltä kutittelevasta hiilidioksidisuudesta. Näiden myötä se ryhdittää mainiosti seuraksi valmistettavan samettisen palsternakkakeiton pehmeää suutuntumaa.

Tämä australialainen valkoviini on hyvin monikäyttöinen ruokaviini. Se on erinomainen kumppani paistetuille kala- ja äyriäisruoille, mutta myös salaatit ja täyteläiset keitot saavat siitä erinomaista seuraa.

Alkon tuotesivu >>

Samettinen palsternakkakeitto, graavilohi-palsternakkasalaatti ja maustepippuri-maitovaahto

Ainekset:

Graavilohi-palsternakkasalaatti:
*
Palsternakkaa
Voita
Sipulia
Omenaviinietikkaa
Sokeria
Suolaa
Graavilohta
Ruohosipulia
*
Palsternakkakeitto:
*
Palsternakkaa
Sipulia
Voita
Suolaa
Maustepippuria
Punaista maitoa
Kahvikermaa
*
Maustepippuri-maitovaahto:
*
Rasvatonta maitoa
Maustepippuria

Valmistusohje:

1. Valmista ensin salaatti. Kuori ja leikkaa palsternakoista pieniä kuutioita ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna kattilassa pikku tilkka voita ja kuullota siinä hienonnettua sipulia ja palsternakkakuutioita.
3. Lisää joukkoon pikku loraus omenaviinietikkaa, ripaus sokeria ja suolaa. Kiehauta hetki ja jäähdytä. Sekoita jäähtyneeseen sipuli-palsternakkaseokseen kuutioitua graavilohta ja hienonnettua ruohosipulia.
4. Valmista keitto. Kuori ja paloittele palsternakkaa ja sipulia, sekä kuullota niitä kattilassa reilussa voinokareessa.
5. Lisää joukkoon suolaa, muutamia maustepippureita, sekä punaista maitoa ja kahvikermaa niin, että sipulit ja palsternakat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta kypsäksi.
6. Poista maustepippurit ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella. Lisää tarvittaessa kermaa.
7. Kiehauta toisessa kattilassa rasvatonta maitoa muutaman maustepippurin kera. Poista maustepippurit ja ”poraa” sauvasekoittimella maidon pintaan vaahtoa. Voit myös vaahdottaa maidon maidonvaahdottimella.
8. Kauho lautaselle samettista keittoa, lusikoi keskelle graavilohi-palsternakkasalaattia ja viimeistele nostelemalla pintaan maustepippuri-maitovaahtoa.
9. Herkuttele palsternakkakeitto Hardys Nottage Hill Riesling 2017 -viinin kera.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä toscanalainen ja kolmen juuston munakoisokääröt

Villa Puccini Governo all'Uso Toscano 2017

Punaviini Toscana
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä