viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Jurtschitsch riesling ja katkarapupasta rapeilla siikafileillä

25 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Niederösterreich

Arvio

Itävaltalaisen, Kamptalin alueelta tulevan rieslingin tyylikäs, kypsän hedelmäinen, eloisa tuoksu muistuttaa aromeiltaan omenaa, persikkaa, aprikoosia ja vienosti kukkaisuuttakin. Kuiva, mutta nuorekkaan hedelmäinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä, hunajamelonia sekä tuntuvaa sitruksisuutta. Terhakkaan hapokkuuden ja hennon pirskahtelevuuden ryhdittämä, veden kielelle nostattava, raikas valkoviini on täydellistä rapeanahkaisen, pastalla viimeistellyn ruoan kanssa.

Alkon tuotesivu

Katkarapupasta ja rapeat siikafileet

Ainekset

Siikafileitä (nahka mukana)
Suolaa
Sitruunaa
Juustotortellineja
Salottisipulia
Fenkolia
Valkoviiniä
Hummerifondia
Kermaa
Pakastekatkarapuja
Mustapippuria
Ruohosipulia
Öljyä
Voita
Timjamia

Valmistusohje

1. Poista kalafileistä ruodot ja mausta suolalla sekä muutamalla tipalla vastapuristettua sitruunanmehua. Anna maustua.

2. Esikeitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.

3. Kuullota kattilassa hienonnettua salottisipulia ja kuutioitua fenkolia.

4. Lisää joukkoon tilkkanen valkoviiniä ja lorauta mukaan myös pikkuriikkisen hummerifondia.

5. Kaada joukkoon valutetut tortelliinit ja lorauta kermaa kostukkeeksi. Kiehuta, kunnes kerma sakenee.

6. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut, rouhaisu mustapippuria, pikku puristus sitruunamehua ja reilusti hienonnettua ruohosipulia. Tarkista maku.

7. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja nosta siikafileet pannulle nahka alaspäin. Paista vain yhdeltä puolelta. Kun filee alkaa kypsymään lisää pannulle reilut voinokareet ja muutama tuore timjaminoksa. Lusikoi paistuvasta voista syntyvää vaahtoa kalafileelle.

8. Laita lautaselle mehevää katkarapupastaa ja nosta siikafilee päälle rapea nahkapuoli ylöspäin. Kaada riesling lasiin ja nauti!

Edellisen viikon viinivinkki

Entrecôtea grillistä ja ripassoa pullosta

Armigero Valpolicella Ripasso 2017

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä