Viikon viinivinkki

Kupliva sauvignon blanc ja aromikas raparperi-lohileipä

22 / 2020 Antti Rinta-Huumo

Kuohuviini Uusi-Seelanti

Arvio

Sauvignon Blanc -lajikkeesta valmistetun aromikkaan kuohuviinin tuoksu tuo mieleen karviaisen, mustaherukan, raparperin ja yrttisen sitruunaisuuden. Kuiva, tuoksun tiivishenkisen aromikkuuden toistava maku on suutuntumaltaan varsin roteva. Viinin vivahteista voi erottaa lisäksi mineraalisuutta, omenaa ja valkoherukkaa. Rapsakkuutta suutuntumalle antaa tuntuva hapokkuus, joka kantaa reheväaromista viiniä reilusti veden kielelle nostattavaan, yrttiseen jälkivaikutelmaan. Tämä kuohuva sauvignon blanc sopii erinomaisesti aromikkaan leipäsen seuraan. Suolainen raparperiresepti toimii myös vaikkapa sormisyötävinä suupaloina pienimuotoisissa valmistujaisjuhlissa.

Alkon tuotesivu

Raparperi-lohileipä

Raparperi-lohileivät

Ainekset

4 ANNOSTA, 30 MIN
*
4 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
400 g lohifileetä
1 tl suolaa
mustapippuria
*
Raparperit:
2-3 ohutta raparperin vartta
2 tl inkivääriä raastettuna
2 tl limen kuorta raastettuna
1 rkl fariinisokeria
1 rkl öljyä
1 rkl voita
1 rkl limemehua
ripaus suolaa
*
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
korianteria tai basilikaa

Valmistusohje

1. Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa varret viiden sentin paloiksi.
2. Pane raparperipalat, inkivääriraaste, limen kuori, sokeri, öljy ja voi pannulle. Kuumenna sekoitellen, kunnes raparperi pehmenee, mutta ei hajoa.
3. Puserra mausteeksi limen mehua ja mausta raparperit ripauksella suolaa.
4. Leikkaa lohi neljäksi viipaleeksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Grillaa tai paista lohi juuri ja juuri kypsäksi.
5. Paahda leipäviipaleet.
6. Nosta lohipalat leiville. Lisää päälle raparperit ja lusikallinen ranskankermaa. Silppua pinnalle basilikaa tai korianteria.

Edellisen viikon viinivinkki

Hedelmäinen friulano ja aromikas ahvensalaatti

Livon Friulano 2019

Valkoviini Friuli - Venezia Giulia
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Lue lisää