Viikon viinivinkki

5 tähden Cabernet karitsapannupihville

35 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Rehevä ja mehevä tuoksu on avoin ja lämminhenkinen, muistuttaen mustaherukoita ja karhunvatukoita. Siinä on myös pippurisen mausteisia piirteitä, samoin tammikypsytyksen tuomaa makeaa mausteistuutta. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Reilu hedelmäisyys tekee suutuntumasta paksun ja täyteläisen. Tammikypsytyksen tuoma mausteisuus yhdessä lempeiden parkkihappojen kanssa tuo viiniin ryhtiä. Kokonaisuus jättää erittäin pitkän ja mehukkaan, nielua lämmittävän, monivivahteisen tyylikkään jälkivaikutelman.

Alkon tuotesivu

Karitsapannupihvi

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

*

1 sipuli hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl voita

2 munaa

1 dl vettä

600 g karitsanjauhelihaa

1 rkl timjamia hienonnettuna

1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

100 g vuohengryere-juustoa

Valmistusohje

1. Käristä sipulit ja valkosipulit tummaksi voissa.
2. Sekoita munat ja vesi keskenään ja lisää seos karitsanjauhelihan sekaan.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään pois lukien juusto.
4. Paista koepala ja lisää tarvittaessa suolaa.
5. Paista pihvit pannulla lähes kypsiksi.
6. Raasta lopuksi juusto pihvien pintaan.

Vinkki:
Tarjoa omena-juurespyttipannun ja calvadoskastikkeen kanssa.

Aiemmat viinivinkit

Paahdettu juustokakku ja moni-ilmeinen portviini

Portugalilainen paahdettu juustokakku on isänpäivän yllätysherkku. Makean Tawny-portviinin mausteisuus, pähkinäisyys ja kuivattujen hedelmien aromimaailma ovat täydellistä seuraa juustokakulle. Katso viikon viinivinkki!

Rapeat tofupuikot ja eloisa venetolainen punaviini

Rapeat tofupuikot ja muheva linssitahna saavat ryhdikkään seuralaisen mehevän marjaisesta ja mausteisen yrttisestä punaviinistä. Yhdistelmä herauttaa miellyttävästi veden kielelle. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Muhkean herkullinen syksyn Viinilehti on ilmestynyt. Etsi uusin numero kauppojen lehtihyllyiltä tai tilaa lehti kotiin.