viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Roseekuohuva ja punajuuri-carpaccio

35 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Arvio

Melko avoin, aromeiltaan kypsän punaisia marjoja, kuten puolukkaa, karpaloa, vadelmaa ja vienoa mansikkaakin muistuttava tuoksu. Siinä on lisäksi hentoa yrttisyyttäkin. Kuiva maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinistä voi lisäksi erottaa kirsikkaa, paahteisuutta, kypsää punaista omenaa ja kukkaisuuttakin. Eloisat kuplat tuovat suutuntumaan eloa ja kantavat kokonaisuutta vienosti suuta supistavaan, kirsikkaiseen, hennosti jopa kahviin vivahtavaan jälkivaikutelmaan.

Alkon tuotesivu

Punajuuri-carpaccio

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, kasvis

25 min

*

4 kypsää punajuurta, uunissa paahdettua

3 rkl tattarisuurimoita keitettynä

1 tl öljyä

2–3 rkl gruyerjuustoa raastettuna

4 tl ruohosipulia hienonnettuna

4 tl puolukoita

ripaus (Guèranden) merisuolaa

*

Rakuunamajoneesi:

1 muna

2 1/2 dl rypsiöljyä

2 rkl viinietikkaa

1 rkl rakuunaa hienonnettuna

2 tl sinappia

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

*

Koristeluun:

Viinisuolaheinää

Valmistusohje:

1. Suojaa leikkuulauta ruuanlaitto- tai leivinpaperilla. Leikkaa kuorituista punajuurista ohuen ohuita viipaleita.
2. Paista keitettyjä, kypsiä tattarisuurimoja tilkassa öljyä, kunnes ne saavat väriä ja muuttuvat rapeiksi.
3. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle. Ripottele päälle vuohenjuustoraastetta, tattaria, ruohosipulia, puolukat ja muutama murunen Guèranden suolaa.
4. Valmista majoneesi. Mittaa kaikki ainekset saman lämpöisinä (huoneenlämpöisinä) sauvasekoittimen astiaan. Paina sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä. Kun ainekset alkavat sekoittua ja emulgoitua, nosta sekoitinta kokoajan vatkaten hitaasti ylöspäin kunnes mahjoneesi on valmista.
5. Siirrä majoneesi kertakäyttöpursotinpussiin. Leikkaa kärjestä hyvin pieni pala pois ja pursota carpaccion päälle ohuita majoneesiraitoja.
6. Koristele carpaccio viinisuolaheinän lehdillä.

Vinkki: Yleensä majoneesi tehdään munan keltuaisesta. Superhelppo tapa on valmistaa se kokonaisesta kananmunasta. Valmista kokomunamajoneesi aina sauvasekoittimen omassa korkeassa kulhossa.

Edellisen viikon viinivinkki

Makeita kuplia pikkupullosta omenakakun seuraan

La Caliera Moscato d'Asti 2017

Valkoviini Piemonte
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä