viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Makeita kuplia pikkupullosta omenakakun seuraan

34 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Valkoviini Piemonte

Arvio

Makea, kosiskelevan vivahteikas, puhdaspiirteisen hedelmäinen, kukkainen ja rusinainenkin tuoksu. Tuoksun aromit toistava makea maku on erittäin herkullinen. Tuoksun tarjoamien aromien lisäksi maussa on hillottua ananasta, sitruunaa ja persikkaa. Vieno pirskahtelevuus ja sen korostama hapokkuus antavat makealle kokonaisuudelle ryhtiä ja kantavat viiniä hedelmäisen tasaiseen, herkulliseen jälkimakuun.

Alkon tuotesivu

Omena-valkoviinikakku

Ainekset

1 kakku, noin 12 palaa

*

150 g pehmeää voita

3/4 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 t vaniljasokeria

1 muna

*

Täyte:

1,5 kg omenoita (noin 10-12 kotimaista)

1 dl sokeria

1 1/2 dl valkoviiniä (riesling)

1 dl rusinoita

1 tl kanelia

1 ps vanhanajan vaniljakastikeaineksia (Blåband)

*

Muruseos:

50 g pehmeää voita

1/2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

*

Tarjoiluun:

vaahdottettua ranskankermaa, jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

  1. Sekoita voi  ja sokeri. Lisää jauhot, vaniljasokeri ja muna. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.
  2. Muotoile taikinasta pallo ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.
  3. Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Pilko omenat sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
  4. Sulata sokeri kattilassa, anna karamellisoitua kullan ruskeaksi. Kaada sekaan viini, sekoita hyvin ja anna kiehua, kunnes karamelli on liuennut viiniin.
  5. Lisää omenat, rusinat ja kaneli kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10  minuuttia, kunnes omenat hieman pehmenevät.
  6. Nosta kattila liedeltä. Lisää vaniljakastikeaines, joka suurustaa omenaseoksen.
  7. Kauli viilennyt taikina pyöreäksi levyksi, siirrä leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Nosta taikina ylös vuoan reunoille asti.
  8. Kaada pohjan päälle täyte ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  9. Valmista muruseos käsin sekoittamalla. Ripottele kakun päälle puolen tunnin paistamisen jälkeen.
  10. Jatka kakun paistamista ylätasolla 10–15 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä.

Edellisen viikon viinivinkki

Mehevä venetolainen karitsanfileille

Cecilia Beretta Ripasso 2017

Punaviini Veneto
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä