viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Maipon rehevän mehevä cabernet sauvignon entrecôten seuraan

29 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2017

Punaviini, Chile. 15,48 €

Arvio

Rehevä ja mehevä tuoksu on avoin ja lämminhenkinen, muistuttaen mustaherukoita ja karhunvatukoita. Siinä on myös pippurisen mausteisia piirteitä, samoin tammikypsytyksen tuomaa makeaa mausteistuutta. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan tummasävytteistä tuoksua. Reilu hedelmäisyys tekee suutuntumasta paksun ja täyteläisen. Tammikypsytyksen tuoma mausteisuus yhdessä lempeiden parkkihappojen kanssa tuo viiniin ryhtiä. Kokonaisuus jättää erittäin pitkän ja mehukkaan, nielua lämmittävän, monivivahteisen tyylikkään jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Tummat liharuoat. Myös suurriista.

Alkon tuotesivu

Entrecôte saa Antti Vahteran reseptissä kylkeensä grillatut valkosipulit ja bearnaisekastikkeen

Ainekset

1 kg pala entrecôtea

1/2 dl oliiviöljyä

6–8 valkosipulinkynttä

Dijon-sinappia

musta- ja valkopippuria myllystä

suolaa

paistomittari

*

Bearnaisekastike:

2 pientä silputtua salottisipulia

2 dl valkoviiniä

3 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl kirveliä

1 rkl rakuunaa

1 rkl lehtipersiljaa tai persiljaa

4 kpl keltuaista

200 g voita

tabascoa

valkopippuria myllystä

suolaa

*

Grillattu valkosipuli:

1 valkosipuli

1–2 rkl oliiviöljyä

suolaa

Valmistusohje

Ota liha hyvissä ajoin lämpiämään jääkaapista ennen kuin aloitat grillaamisen, näin vältät lihasnesteiden valumisen grilliin ja saat lihasta maukkaan. Poista lihan pinnasta kalvot. Purista valkosipulin kynnet oliiviöljyyn. Sivele liha valkosipuliöljyllä. Ruskista lihan pinta joka puolelta grillaamalla tai pannussa ja sivele uudelleen öljyllä, sinapilla ja mausteilla. Työnnä paistomittari lihan keskelle lihan sivusta, jotta voit välillä kääntää lihaa. Anna lihan kypsyä miedolla lämmöllä grillissä kannen ollessa kiinni tai 160 asteisessa uunissa kannen, kunnes lihan sisälämpömittari osoittaa 52 astetta. Nosta liha grillistä ja anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista, näin nesteet pysyvät lihan sisällä. Ripottele leikatun entrecoten pinnalle maldon-suolaa. Näin saat lihan maistumaan keskeltäkin.

Baernaisekastike

Lisää kattilaan silputut sipulit, valkoviini, valkoviinietikka ja yrttien rangat. Keitä lientä miedolla liedellä, kunnes puolet liemestä on kiehunut pois. Siivilöi liemi paksupohjaiseen laakeaan kattilaan. Sulata voi juoksevaksi toisessa kattilassa. Lisää keltuaiset valkoviiniliemeen koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kattilan olla miedolla lämmöllä välillä kattilaa sivuun siirtäen. Jos keltuaiset kypsyvät liian nopeasti, tulee kastikkeesta kokkareista. Sekoita kastiketta koko ajan, kunnes seos hieman saostuu. Lisää voisulaa keltuaisvaahtoon ohuena nauhana, voimakkaasti sekoittaen. Lisää sekaan pieneksi silputut yrttien lehdet. Mausta pippurilla, tipalla tabascoa ja tarkista suola.

Grillatut valkosipulit

Halkaise kokonainen valkosipuli vaakasuuntaan. Grillaa puolikkaiden leikkuupinnat grillissä. Sivele pinnat oliiviöljyllä ja mausta kevyesti suolalla. Jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on lusikoitavan pehmeää.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä