viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Luomuriesling parsa-halloumivartaiden seuraan

23 / 2019 Antti Rinta-Huumo

Dreissigacker Organic Riesling 2017

Valkoviini, Saksa. 14,99 €.

Arvio

Kukkainen, hieno tuoksu on tyylikäs ja hienovarainen. Siitä voi erottaa muun muassa persikan kiven ja aprikoosin vivahteita. Lähes kuiva, keskitäyteäinen maku on sekin kukkainen ja persikkainen. Viinissä on myös mnineraalista syvyyttä. Viini nostaa veden kielelle. Viiniä sävyttää greippiä ja limettiä muistuttava pirteä eloisuus. Kokonaisuus jättää varsin pitkään, mehevän jälkivaikutelman.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen kalaviini.

Alkon tuotesivu

Parsa-halloumivartaat ja roja-kastike

Ainekset

4 annosta, 30 minuuttia

*

1 nippu (500 g) vihreää parsaa

1 pkt (250 g) halloum-juustoa

1 rkl oliiviöljyä

*

Roja-kastike:

1 viipale paahtoleipää

2 tomaattia 200 g

grillattua säilykepaprikaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl punaviinietikkaa

1 tl sokeria

1/2–1 tl suolaa

1/2 tl savupaprikaa ja/tai juustokuminaa

1/4 tl mustapippuria

(chilijauhetta)

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kastike. Paahda leipäviipale. Halkaise tomaatit ja poista kannat. Pane paprikat, tomaatit, kuorittu valkosipulinkynsi ja paloiteltu leipä tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Pyöräytä sileäksi. Lisää mausteet. Tarkista kastikkeen maku. Jos kaipaat makuun potkua, lisää pari hyppyselleistä chiliä.
  2. Taita parsoista pois kuivat kannat. Puolita parsat. Keitä parsapaloja suolalla maustetussa vedessä 1–2 minuuttia. Upota parsat jäähtymään jääkylmään veteen.
  3. Leikkaa halloumi noin 3 sentin paksuisiksi suorakaiteen muotoisiksi paloiksi. Pujota parsa- ja halloumipalat varrastikkuihin.
  4. Sipaise vartaat öljyllä ja paista niitä kuumalla parillapannulla (tai grillissä) noin 2 minuuttia puoleltaan. Tarjoa vartaat rojokastikkeen ja vaalean leivän kanssa.

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä