viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Finca Antigua Petit Verdot

26 / 2011 Aki Björklund2

Punaviini La Mancha

Arvio

Viikon viinivinkki on hieman tuntemattomammasta, Petit Verdot-lajikkeesta valmistettu punaviini Espanjan laajalta La Manchan viinialueelta. Tuoksutettaessa viiniä, voi sen avoimesta tuoksusta aistia runsasta mausteisuutta. Tuoksua hallitsee myös reilu, tammikypsytyksen tuoma paahteinen aromikkuus. Roteva maku seuraa aromeiltaan tuoksua, sillä tammisuus sävyttää vahvasti myös tummasävytteistä, reilun hedelmäistä makua. Terhakka tanniinisuus tuo makuun tarvittavaa ryhtiä. Myös hedelmähapot tekevät viinistä eloisan ja nostavat veden kielelle. Tiivismakuinen kokonaisuus jättää pitkän, särmikkään ja paahteisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Intensiivinen, roteva ja napakka punaviini kaipaa seurakseen suuta kuivattavaa tanniinisuutta pehmentävää ruokaa. Grillikauden ollessa parhaimmillaan suosittelen tarjoamaan Finca Antigualle täytettyä, aromikasta lampaan ulkofilettä. Valmista lampaan täyte hienontamalla ja freesaamalla reilusti valko- ja salottisipulia. Sekoita freesattujen sipuleiden joukkoon reilusti hienonnettua persiljaa, murennettua tuoretta leipää, muutama nokare pehmeää voita ja hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa file ”levyksi” ja nostele päälle täytettä. Kääri file tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä hammastikuilla tai sido langalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa filerullaa joka puolelta. Liha kypsyy melko nopeasti ja tarkoitus olisi jättää liha vielä hieman punertavaksikin. Kääri lammasrulla folioon ja anna vetäytyä. Leikkaa kauniiksi viipaleiksi ja tarjoa vaikkapa rosmariinilla maustetun, kermamuhennetun perunan kanssa.

Edellisen viikon viinivinkki

Neiss Pinot Grigio Trocken

Neiss Pinot Grigio Trocken 2011

Valkoviini Pfalz
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä