Arvio
Viikon viinivinkki on hieman tuntemattomammasta, Petit Verdot-lajikkeesta valmistettu punaviini Espanjan laajalta La Manchan viinialueelta. Tuoksutettaessa viiniä, voi sen avoimesta tuoksusta aistia runsasta mausteisuutta. Tuoksua hallitsee myös reilu, tammikypsytyksen tuoma paahteinen aromikkuus. Roteva maku seuraa aromeiltaan tuoksua, sillä tammisuus sävyttää vahvasti myös tummasävytteistä, reilun hedelmäistä makua. Terhakka tanniinisuus tuo makuun tarvittavaa ryhtiä. Myös hedelmähapot tekevät viinistä eloisan ja nostavat veden kielelle. Tiivismakuinen kokonaisuus jättää pitkän, särmikkään ja paahteisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Intensiivinen, roteva ja napakka punaviini kaipaa seurakseen suuta kuivattavaa tanniinisuutta pehmentävää ruokaa. Grillikauden ollessa parhaimmillaan suosittelen tarjoamaan Finca Antigualle täytettyä, aromikasta lampaan ulkofilettä. Valmista lampaan täyte hienontamalla ja freesaamalla reilusti valko- ja salottisipulia. Sekoita freesattujen sipuleiden joukkoon reilusti hienonnettua persiljaa, murennettua tuoretta leipää, muutama nokare pehmeää voita ja hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia. Leikkaa file ”levyksi” ja nostele päälle täytettä. Kääri file tiiviiksi rullaksi ja kiinnitä hammastikuilla tai sido langalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa filerullaa joka puolelta. Liha kypsyy melko nopeasti ja tarkoitus olisi jättää liha vielä hieman punertavaksikin. Kääri lammasrulla folioon ja anna vetäytyä. Leikkaa kauniiksi viipaleiksi ja tarjoa vaikkapa rosmariinilla maustetun, kermamuhennetun perunan kanssa.