Arvio
Tämän viikon viinivinkkini on muheva punaviini Mendozasta, Argentiinasta. Tuoksutettaessa tummasävytteisen tuhtia viiniä, voi mustaherukkaisten aromien lisäksi viinistä erottaa paahteisuutta ja savuisuutta. Ronski ja rehevä maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Sitä sävyttää myös multainen mehevyys. Suutuntumaltaan tämä Malbec-lajikkeesta valmistettu viini on runsas ja varsin hedelmäinen. Tuntuvat parkkihapot antavat sille kuitenkin hyvän ryhdin. Viini jättää pitkään maistuvan, tasaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Grillikausi on kuumimmillaan ja tämä monikäyttöinen ruokaviini on erinomainen myös avotulella valmistettujen tummien liharuokien kumppanina. Usein unohdamme että jauhelihastakin voi valmistaa erinomaisia grilliherkkuja. Suosittelisinkin tarjoamaan Argenton viiniä aromikkaan, lammasjauhelihapihvin seurassa. Sekoita lampaan jauhelihan joukkoon freesattua salotti- ja valkosipulia, hienonnettua minttua ja timjamia. Murenna joukkoon fetajuustoa ja freesattua, kuutioitua punaista paprikaa. Lisää halutessasi myös kananmunaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista tai grillaa massasta koepala. Tarkista maku. Muotoile ja grillaa massasta meheviä pihvejä. Valmista lisäkkeeksi viipaleina grillattua bataattia. Viipaleiden kääntämisen jälkeen asettele bataateille savujuustoviipaleita. Nostele viipaleet lautaselle, viereen mehevät lammasjauhelihapihvit ja kastikkeeksi voit valmistaa vaikkapa tsatsikia. Sitten vain muhevaa Argentoa lasiin ja nauttimaan!