Arvio
Tämän viikon suositusviinissä on avoin ja makean hedelmäinen tuoksu. Siinä on persikan kiveä, mineraalisuutta ja sitrusmaista aromikkuutta. Tuoksun aromeja myötäilevä maku on lähes kuiva ja puhdaspiirteinen. Siinä on lisäksi erotettavissa hentoa yrttisyyttä, aprikoosia ja vihreää omenaa. Terhakka hapokkuus antaa viinille ryhtiä ja kannattaa kokonaisuutta tuntuvasti persikan kiveä ja mineraalisuutta muistuttavaan jälkivaikutelmaan, joka nostaa reilusti veden kielelle.
Viinin seuraksi
Puhdaspiirteisen hedelmäinen riesling –viini sopii mainiosti vaikkapa paistettujen kampasimpukoiden seuraan. Sulata kampasimpukat siivilässä. Valmista lisäkkeeksi mehevää, mutta hienostuneen makuista palsternakkapyrettä. Freesaa hienonnettua salottisipulia ja kuutioitua palsternakkaa pienessä määrässä voita. Vältä kuitenkin ruskistamasta niitä. Lorauta pikku tilkka valkoviiniä ja punaista maitoa. Hauduta kypsäksi. Soseuta sipulit ja palsternakat tehosekoittimella. Mausta yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla. Myös kastikkeen voit valmistaa tehosekoittimessa. Revi sekoittimen kulhoon basilikanlehtiä ja lisää maun mukaan valkosipulia. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja suolaa, sekä lisää hieman öljyä. Soseuta tehosekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Paista kampasimpukat nopeasti kuumalla paistinpannulla. Vältä kypsentämästä liikaa. Nosta lautaselle pyrettä, asettele kampasimpukat päälle ja lusikoi nopealla liikkeellä annokseen kastiketta ”raidoiksi”. Kaada lasiin raikasta Spy Valley –valkoviiniä ja nauti!