viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Viikon viinivinkki

Zenato Valpolicella Superiore 2007

17 / 2009 Aki Björklund2

Punaviini Veneto

Arvio

Tämän viikon suositusviiniksi olen valinnut rustiikkisen, pohjois-italialaisen punaviinin. Tuoksuteltaessa Zenaton viinitalon Valpolicella Superiore -viiniä, voi siitä erottaa nuorekasta, kypsän marjaista tuoksua. Varsin avoimessa tuoksussa on lisäksi hentoa yrttisyyttä ja nahkaisuutta. Tuoksua seuraava keskitäyteläinen maku on sekin hieman nahkainen ja reilusti kypsän marjainen. Tyyliltään rustiikkinen kokonaisuus saa ryhtiä herkullisesta hapokkuudesta ja pehmeistä tanniineista. Tasainen viini jättää hennosti suuta supistavan, kirsikkaisen ja hennon paahteisen mausteisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Maalaismaisen marjainen punaviini maistuu samantyylisen, rehellisluonteisen ruoan kera. Kokeile esimerkiksi mehevän aromaattisia lihakääryleitä. Hanki naudanpaistia, leikkaa ja nuiji siitä melko ohuita siivuja. Mausta liha suolalla ja levitä lihalle ohut kerros esimerkiksi pippurituorejuustoa. Asettele tuorejuuston päälle maun mukaan tuoreita salvialehtiä ja vaikkapa valutettuja, aurinkokuivattuja tomaatteja. Leikkaa vielä Halloumi-juustosta noin sormenvahvuisia tankoja ja kääri koko komeus tiukaksi nyytiksi. Sulje nyytit hammastikulla tai sido langalla. Ota lihakääröihin väri kuumalla pannulla. Nostele ne uunivuokaan, lorauta päälle lihalientä ja tilkka punaviiniä. Kypsennä noin 160 asteisessa uunissa. Tarjoile esimerkiksi mehevän perunamuhennoksen kera. Kastikkeena voit käyttää uunivuokaan muodostunutta paistolientä. Rustiikkisia nautintohetkiä.

Edellisen viikon viinivinkki

Dopff Irion Riesling Réserve

Dopff Riesling Réserve 2010

Valkoviini Alsace
Lue lisää

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä