Arvio
HTämän viikon viinivinkki tuo viinilasiin Espanjan lämpimiä tuulia. Suosituspunaviinissä on hyvin tummasävytteinen tuoksu. Siinä on multaisuutta, paahteisuutta, erittäin kypsiä karhunvatukoita ja kirsikoita. Tuoksua seuraava maku on keskitäyteläinen ja vielä melko nuorekas. Mehukas maku saa napakkuutta kypsistä tanniineista ja mukavasti kieltä kutittavasta hapokkuudesta. Tuoksun aromien lisäksi maussa on hennon savuisia ja yrttisen mausteisia vivahteita. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman, joka kaipaa ruokaa seurakseen.
Viinin seuraksi
Kokonaisuutena varsin selkeäpiirteinen viini on monikäyttöinen ja kiltti ruokajuoma. Se on varma valinta tummien liharuokien ja riistan seuraan. Varsinkin kun liha tarjotaan kypsyydeltään hieman punertavana. Tällöin se kesyttää viini lievää särmikkyyttä. Kokeile esimerkiksi karitsan paahtopaistia. Marinoi sitä vähintään yön yli (mieluiten yli vuorokausi) öljystä, runsaista yrteistä, pippurista ja esimerkiksi punaviinistä valmistamassasi marinadissa. Valuta lihat hyvin ennen paistamista, sekä mausta suolalla ja pippurilla. Ota pikku paisteihin väri pintaan kuumalla paistinpannulla. Kypsennä paistit loppuun uunissa noin 120 asteessa, kunnes sisälämpötila on 52-54 astetta. Nosta paistit vetäytymään hyvin paistamisen jälkeen. Leikkaa viipaleiksi. Tarjoa lisäkkeeksi esimerkiksi savustetuista sellereistä valmistettua, kermaista pyreetä. Punertava liha ja mehevä, savuarominen puree kaipaavat piristykseksi vielä melko tiukan, makean ja hapokkaan lisän esimerkiksi kirsikkamehusta valmistetusta siirapista. Lisää mehuun sokeria ja tilkka punaviiniä. Keitä reilusti kasaan, kunnes keitos paksuuntuu. Nautinnollisia hetkiä!