Arvio
Tämän viikon viinivinkki johdattaa makuhermot Romaniaan. Viikon valinta on puolimakea, valkoinen Murfatlar Late Harvest Chardonnay. Viiniä tuoksuteltaessa voi aistia makean rusinaista, kypsän omenaista ja kukkaista aromikkuutta. Siinä on lisäksi hunajaa ja makeaa mausteisuutta. Tuoksua seuraa puolimakea maku joka erittäin tuntuvan, sitrusmaisen hapokkuuden johdosta on kuitenkin miellyttävän tasapainoinen ja eloisa. Mausta voi tuoksun aromien lisäksi aistia hyvin kypsää persikkaa ja aprikoosia. Viini jättää miellyttävän, mausteisen rusinaisen ja sitrusaromisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Puolimakea valkoviini maistuu hyvin jäähdytettynä sellaisenaan siemailtuna, mutta sen käyttöä aterian juomana on turha vähätellä. Suosittelisin kokeilemaan sitä vaikkapa maustetun broileriwokin kanssa. Suikaloi broilerin rintafile noin pikkusormen vahvuisiksi suikaleiksi. Suikaloi myös fenkolia, kevätsipulin vartta ja hienonna melko reilusti valkosipulia. Freesaa tilkkasessa pähkinäöljyä sipulit, broilerisuikaleet ja ohueksi suikaloitu fenkoli. Raasta joukkoon tuoretta inkivääriä ja lisää suolapähkinöitä. Lorauta joukkoon osterikastiketta ja hauduta hetkisen. Viimeistele wokki lisäämällä paloiteltua, tuoretta ananasta. Tarkista maku ja tarjoa esimerkiksi basmatiriisin ja hyvin viilennetyn Murfatlar Late Harvest Chardonnayn kera.