Arvio
Tämän viikon suositus on raikas, mutta tyyliltään melko runsas roseviini Argentiinasta. Viiniä tuoksuteltaessa voi siitä erottaa kypsiä punaherukoita, vadelmaa, kirsikkaa, mansikkaa ja rapsakkaa mausteisuutta. Tuoksussa on myös lämminhenkisyyttä. Tuoksua seuraava maku on puolikuiva, mutta erittäin reilusta hapokkuudesta johtuen mukavasti tasapainoinen. Maun aromit seuraavat tuoksun punasävyisiä piirteitä. Maukas kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan, marjaisen ja jopa hieman yrttisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Sateisen viikon jälkeen saapuneen aurinkoisen viikonlopun kunniaksi olen valinnut viiniksi raikkaan kesäisen roseeviinin. Heleän punertavat viinit ovat mainettaan maukkaampia ruokaviinejä – seurustelukäytöstä puhumattakaan. Kokeile viinin kanssa esimerkiksi terassilla nautittavaa, runsasaromista vuohenjuustosalaattia. Revi ja sekoita salaattipeti erilaisista salaateista, mausta ne pippurilla ja ripauksella suolaa. Leikkaa vuohenjuustosta 1-1,5 cm kiekkoja, jotka voit asetella paahdetun leipäviipaleen päälle. Voit halutessasi leikata leipäviipaleet juustokiekkojen muotoon. Suikaloi lisäksi juustoviipaleille reilusti kylmäsavustettua poronpaistia. Gratinoi leipiä hetkinen uunissa, kunnes juusto alkaa hieman sulamaan. Nosta leivät salaattipedille ja ripottele koko komeuden päälle hieman balsamiviinietikkaa. Nauti tuoreen patongin ja Trapichen kera!