Arvio
Helleviikon päätteeksi on viikon viinivinkkinä raikkaan aromaattinen roseviini. Torresin Santa Dignassa on poikkeuksellisen aromaattinen tuoksu. Siinä on tuoretta mustaherukkaa, karpaloa ja raikkaita kesän yrttejä. Pelkkä tuoksuttelu nostaa jo veden kielelle! Raikasta tuoksua seuraa lähes kuiva ja runsaan hedelmäinen maku. Intensiivisen aromikas tuoksu myötäilee tuoksun antamaa aromimaailmaa. Marjaisen herkullista makua terhakoittaa napakka hapokkuus joka kannattaa tasapainoista makua pitkään maistuvaan, eloisan pirteään jälkivaikutelmaan. Aromikas kokonaisuus nostaa herkullisesti veden kielelle!
Viinin seuraksi
Laatutuottaja Torresin chileläinen roseviini soveltuu vaikkapa kesäisen raikkaiden salaattien kanssa. Voit kokeilla sitä myös punalihaisten kalaruokien, kuten lohen, taimenen, nieriän tai kirjolohen kera. Leikkaa ruodottomasta fileestä reilu pala. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit halutessasi puristaa pintaan hieman limesitruunan mehua. Kuumenna grilli ja ”ruskista” nopeasti kalan pinta. Nosta kala uunivuoan päälle. Ripottele filepalalle hienonnettua basilikaa ja raasta päälle parmesanjuustoa. Kypsennä n.175 asteisessa uunissa. Tarjoa lisäkkeenä keitetyistä perunakuutioista, sipulista, kapriksista ja ruohosipulista valmistettua salaattia, jonka voit maustaa omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla. Voit tarjota salaatin myös hieman lämmitettynä. Maukasta viikonloppua!