Arvio
Viikon viinisuositukseksi on valittu mehukkaan maukas Kalifornian punaviini. Viiniä tuoksuteltaessa voi avoimesta ja nuorekkaan hedelmäisestä tuoksusta erottaa kypsää hedelmäisyyttä, auringon paahteisuutta ja jopa hentoa riistaista aromia. Mehevä tuoksu on tyyliltään hyvin puhdas ja helposti lähestyttävä. Tuoksua seuraa pehmeä ja tuoksua myötäilevän mehukas maku. Keskitäyteläinen viini on maukkaan, melkein ylikypsän hedelmäisyytensä ansiosta lähes makea. Väritykseltään sinertäväsävytteinen viini on kokonaisuutena helposti lähestyttävissä ja jättää suunmyötäisen pehmeän, tummasävytteisen, karhunvatukkaisen ja mustikkaisen jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämä punaviini on maukasta seuraa jopa vaalean lihan kanssa. Suosittelisinkin Gnarly Head Old Vine Zinin seuraan mehukkaita, grillattuja (tai paistettuja) porsaan sisäfilepihvejä. Hanki kaupasta kokonaista possun sisäfilettä (voit toki ostaa valmiita selyksiäkin). Poista ylimääräiset kalvot, leikkaa noin 70 gramman paloiksi ja painele ne mukaviksi selyksiksi. Marinoi lihoja (mieluummin yön yli) reilusti rosmariinisessa marinadissa (öljyä, punaviiniä, hunajaa, mustapippuria ja rosmariinia). Grillaa valutetut, huoneenlämpöiset selykset kuumassa grillissä molemmin puolin. Voit halutessasi kypsentää lihat pintavärin ottamisen jälkeen myös uunissa. Vältä kypsentämästä lihoja ”yli”. Possunlihalle on tärkeää että se säilyttää mehevyytensä. Sivele yhdelle selykselle reilusti pestokastiketta ja nosta toinen selys päälle. Tarjoile mehevän, vaikkapa selleri-perunasoseen ja grillattujen kasvisten kanssa.