Arvio
Viileän vappuviikon jälkimainingeissa suosittelen lämmittävän maukasta punaviiniä Libanonin kellareista. Aromeiltaan tummasävytteisestä viinistä voi erottaa paahteisuutta, hentoa nahkaisuutta ja kypsää, mausteista hedelmää. Luumun, mustaherukan ja karhunvatukan aromit saavat lisäsävyä kaakaon ja kahvin vivahteista. Keskitäyteläinen maku on tyyliltään hyvin maanläheinen ja rustiikkinen. Maku seuraa läheisesti tuoksun luomaa aromimaailmaa. Nahka, makeat mausteet ja kypsä hedelmäisyys tekevät viinin suutuntumasta miellyttävän pehmeän. Erittäin pehmeät tanniinit antavat viinille tarvittavaa selkärankaa. Tasapainoinen kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, hieman kuivattuja hedelmiä muistuttavan jälkivaikutelman.
Viinin seuraksi
Tämän viikon viinisuositus on tyyliltään hyvin maanläheinen ja konstailematon. Ruokaseuraksi se kaipaakin samanlaista, rehellistä ja yksinkertaista palan painiketta. Kokeile vaikkapa paistettuja karitsan paahtopaisteja. Poista paahtopaisteista ylimääräiset kalvot. Marinoi paisteja yön yli öljystä, punaviinistä, balsamietikasta, valkosipulista, mustapippurista ja timjamista valmistamassasi marinadissa. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Ruskista paistit nopeasti kuumalla pannulla ja lisää pintaan suolaa ja pippuria. Kypsennä paistit miedolla lämmöllä (n.120 astetta), kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna lihan vetäytyä kypsennyksen jälkeen folioon käärittynä noin 10 minuutin ajan. Viipaloi paistit ja tarjoa mehevän perunaselleripyreen kera. Et tarvitse välttämättä edes kastiketta, mutta voit halutessasi valmistaa yksinkertaisen maustevoin vatkaamalla voihin mustapippurirouhetta, timjamia ja balsamiviinietikkaa. Maukasta toukokuun alkua kaikille!