Viikon viinivinkki

La Baume Viognier

15 / 2007 Aki Björklund2

Arvio

Tämän viikon viinivinkki on herkullisen hedelmäinen valkoviini Lanquedoc-Roussillonin alueelta Ranskasta. Runsaan eksoottinen tuoksu tuo mieleen kypsän melonin, papaijan ja kukkaisen hunajaisuuden. Aromeiltaan läheisesti tuoksua seuraava reilu maku on kuiva, mutta erittäin kypsän hedelmäinen. Viinin suutuntuma on lähes pureksittavan paksu ja luonteeltaan jopa hieman raskas. Tuoksusta löytyvien aromien lisäksi maku tuo mieleen pähkinän ja kerman. Runsas ja rehevä kokonaisuus jättää suuntäyttävän, hieman paahteisen jälkivaikutelman.

Viinin seuraksi

Pureksittavan paksu, eksoottisen hedelmäinen viini on helppo ja kiltti valinta erilaisten ruokien seuralaiseksi. Viinissä ei ole ”särmikkäitä” kulmia, joita ruoan avulla pitäisi pehmentää. La Baume Viognier -viinin yhdistämisessä ruokaan tulee kuitenkin huomioida viinin roteva luonne. Liian heppoinen ja neutraali ruoka jää väistämättä tämän paksun ja runsaan viinin jalkoihin. Viinin täyteläisyys riittää mainiosti vaikkapa selkeämakuisen, paistetun tai grillatun vaalean lihan seuraan – punalihaisesta kalasta puhumattakaan. Kokeile pikkuhiljaa alkavan grillauskauden kunniaksi viognier-viinin kera grillissä valmistettua broilerin rintafilettä. Valmista fileelle lisäkkeeksi pitkään uunissa haudutettuja kasviksia, kuten paprikaa, sipulia ja sieniä. Kastikkeen voit valmistaa yksinkertaisesti sekoittamalla kermaviiliä ja pestokastiketta, sekä maustamalla maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Aiemmat viinivinkit

Pensasmustikka-burratasalaatti ja kukkaisen hunajainen riesling

Mieto pensasmustikka ja kermainen burrata laulavat samassa äänialassa. Hunajainen balsamicokastike viimeistelee kevätsalaatin suloiset soinnut. Puolikuivan rieslingin persikkaiset ja hunajaisen kukkaiset aromit täydentävät suuntäyttävän burratan ja mustikan yhdistelmää. Katso viikon viinivinkki!

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Kesän Viinilehti on ilmestynyt. Yöttömän yön numeron löydät kauppojen lehtihyllyiltä.